Actualitate

Statele Unite acordă 3 miliarde de dolari pentru 25 de proiecte din sectorul producţiei de baterii pentru vehicule electrice din 14 state federale

Foto: iStock

Departamentul pentru Energie al SUA intenţionează să acorde 3 miliarde de dolari pentru 25 de proiecte din sectorul producţiei de baterii pentru vehicule electrice din 14 state federale, în timp ce administraţia Biden lucrează pentru a îndepărta lanţul de aprovizionare din China, transmite Reuters.

Proiectele vor creşte producţia internă de baterii şi materiale avansate pentru baterii şi urmează adoptării regulilor SUA privind creditele fiscale pentru vehicule electrice pentru a muta producţia de baterii şi mineralele esenţiale din China.

Fondurile finanţează procesarea mineralor critice pentru baterii, realizarea de componente, fabricarea bateriilor şi reciclarea şi vor genera investiţii totale de 16 miliarde de dolari pentru proiecte şi vor sprijini 12.000 de locuri de muncă în producţie şi construcţii, a spus departamentul.

”Securitatea minerală este esenţială pentru securitatea climei. Acest lucru ne face să conducem următoarea generaţie de tehnologii de baterii – de la stare solidă la alte noi chimii, a spus consilierul pentru climă al Casei Albe, Ali Zaidi.

Albemarle urmează să primească 67 de milioane de dolari pentru un proiect din Carolina de Nord pentru a produce cantităţi comerciale de material anodic pentru bateriile litiu-ion de generaţie următoare, în timp ce Honeywell va primi 126,6 milioane de dolari pentru a construi o instalaţie la scară comercială în Louisiana pentru a produce o sare electrolit cheie necesară pentru bateriile cu litiu.

DOE intenţionează să acorde Dow 100 de milioane de dolari pentru a produce solvenţi carbonataţi de calitate pentru baterii pentru electroliţii bateriilor cu litiu-ion, în timp ce Clarios Circular Solutions, care colaborează cu SK ON şi Cosmo Chemical, urmează să primească 150 de milioane de dolari pentru un proiect din Carolina de Sud de reciclare a materialelor reziduale din producţia de baterii litiu-ion de la SK ON, unitatea de baterii a SK Innovation.

În prezent, majoritatea deşeurilor de producţie din SUA sunt exportate de comercianţii de materiale pentru a fi procesate, mai ales în China, a spus DOE.

DOE plănuieşte să acorde 225 milioane USD pentru producţia de carbonat de litiu de către SWA Lithium, deţinută în comun de Standard Lithium şi Equinor, folosind tehnologia Direct Lithium Extraction (DLE).

De asemenea, DOE intenţionează să acorde 225 de milioane de dolari TerraVolta Resources, pentru a produce litiu din saramură folosind DLE.

Revex Technologies, un parteneriat co-fondat de Lundin Mining, urmează să primească 145 de milioane de dolari pentru trei unităţi din Michigan, pentru a transforma deşeurile din singura mină primară de nichel din SUA, pentru a produce producţia internă de nichel pentru cel puţin 462.000 de baterii EV anual.

DOE intenţionează să acorde 166 de milioane de dolari companiei South32 Hermosa din Patagonia, Arizona, pentru extracţia de sulfat de mangan monohidrat de puritate ridicată (HPMSM) pentru chimicalele bateriilor de vehicule electrice.

În prezent, peste 96% din HPMSM este fabricat în China.

De asemenea, DOE intenţionează să acorde 166,1 milioane USD pentru un alt proiect HPMSM din Louisiana pentru Element 25, din minereu de mangan provenit dintr-o mină Element 25 din Australia de Vest.

Group14 Technologies urmează să primească 200 de milioane de dolari pentru a dezvolta o fabrică de producţie de silan în SUA, în Moses Lake, Washington.

Cea mai mare sursă de silan astăzi este China, un material necesar pentru bateriile cu siliciu.

Birla Carbon urmează să primească 150 de milioane de dolari pentru grafitul sintetic de ultimă generaţie care nu va folosi materiale din China.

DOE a acordat anterior 1,82 miliarde USD pentru 14 proiecte. DOE a spus că proiectele selectate trebuie să finalizeze negocierile şi o evaluare de mediu înainte de a primi fondurile.

Cele mai recente știri

To Top