Centru Medical Sanconfind Câmpina, cel mai mare și modern spital privat din Prahova, a înregistrat o creștere de 10 procente a cifrei de afaceri în primul trimestru din 2023. Ioan Simion, fondator al spitalului privat, anunță că în acest moment etapa de dezvoltare este încheiată și se lucrează la reglaje fine, la consolidare. Spitalul Sanconfind are acum 230 de angajați și mulți colaboratori, iar pentru 2023 se așteaptă o creștere a numărului de pacienți. Calitatea excelentă a dotarilor spitalului a atras medici români care lucrau deja în țări precum Belgia, Franța, Anglia sau Canada.
”Investițiile s-au terminat! Vom dezvolta specialitățile cele mai căutate: dermatologia, ortopedia, recuperarea medicală, operații pe coloană minim invazive. Infrastructura spitalului este deosebită, avem toată dotarea necesară, cea mai modernă la fiecare specialitate. Acum, în funcție de medicii pe care îi avem, vom mai face achiziții de echipamente și instrumentar specific. Spitalul are 230 de angajați și mulți colaboratori. Avem medici care au lucrat în străinătate și au revenit în țară (Belgia, Franța, Canada, Anglia). S-au adaptat foarte ușor pentru că au găsit aceleași echipamente, dar mai noi decât acolo”, a declarat Ioan Simion.
Creștere de 5% în 2022
”Ca afacere, creșterea față de anul precedent a fost relativ modestă, cam 5% ca cifră de afaceri. Oricum anul trecut am ajuns la 5 milioane de euro cifra de afaceri. Să sperăm că anul acesta o să meargă mai bine, pentru că se consolidează secțiile, activitățile medicale care au început eșalonat de-a lungul timpului. Lumea a început să afle despre ce noutăți se fac la SanConfind și asta înseamnă că va crește și numărul de pacienți. Anul trecut au fost aproape 110.000 de pacienți care au trecut pragul spitalului”, a mai adăugat Ioan Simion.
Maternitatea Sanconfind este, categoric, cea mai noua unitate de acest gen din țară, dar încă nu a ajuns la un grad de ocupare satisfăcător din perspectivă economică. Costul unei nașteri la Sanconfind a rămas la 8900 de lei și este mult sub nivelul prețurilor din București. Distanța de aproape 100 de km între cele două localități face maternitatea de la Câmpina atractivă pentru pacientele din Capitală, dar și din zone precum Ploiești, Târgoviște sau Buzău. ”Secția de Obstetrică Ginecologie merge încă sub pragul de rentabilitate, sunt pierderi. În secția de recuperare medicală avem tot ce ne trebuie, inclusiv apă sărată, nămol de Techirghiol, kineto… condiții de cazare de excepție. Avem nevoie de paturi pentru spitalizare continuă. Trebuie să intrăm în contact cu Casa de Asigurări pentru a putea reduce efortul financiar suportat de pacient (15-20%)”, continuă antreprenorul.
Spitalul beneficiază de una dintre cele mai moderne baze de tratament din țară, oferind în același timp o apă extrem de bogată în săruri minerale (210g/l), extrasă de la mare adâncime, și cel mai bun nămol din România (Techirghiol).
Spitalul și-a deschis porțile pentru pacienți în 2015 și a crescut etapizat până la cele 20 de activități/ specialități medicale (cardiologie, chirurgie, dermatovenerologie, diabet zaharat/ boli de nutriție, endocrinologie, explorări funcționale, gastroenterologie, medicină internă, medicina muncii, neurochirurgie, neurologie, obstetrică ginecologie, oftalmologie, O.R.L, ortopedie, pediatrie, pneumologie, psihologie/logopedie, recuperare medicală și urologie. Astăzi, pentru cele 90 de paturi pe care le pune la dispoziția pacienților, Sanconfind Câmpina are 230 de angajaţi (dintre care 28 de medici angajaţi full-time și 45 de doctori în regim part-time).