Tehnologie

Amazon.com va mări investiţiile în India cu 6,5 miliarde de dolari, la 26 de miliarde de dolari, până în 2030

Foto: iStock

Amazon.com va mări investiţiile în India cu 6,5 miliarde de dolari, la 26 de miliarde de dolari, până în 2030, potrivit unui anunţ făcut după întâlnirea, în Statele Unite, a CEO-ului Andy Jassy cu prim-ministrul Narendra Modi.

Deşi Jassy nu a oferit informaţii suplimentare, anunţul urmează anunţului diviziei de cloud computing Amazon Web Services (AWS) că va investi 1.060 miliarde de rupii (12,9 miliarde de dolari) în India până la sfârşitul anului 2030.

Anterior, Amazon a anunţat un plan de investiţii de 6,5 miliarde de dolari, în mare parte pentru a-şi stimula afacerea de comerţ electronic, unde concurează cu Flipkart, parte a grupului Walmart, şi Reliance Retail a miliardarului Mukesh Ambani.

Noul angajament de investiţii se ridică la aproximativ 6,5 miliarde de dolari. Investiţia anunţată a gigantului comerţului electronic în timpul călătoriei lui Modi în Statele Unite se adaugă celor ale altor companii, inclusiv producătorul american de instrumente de semiconductori Applied Materials şi firma de cipuri de memorie Micron Technology, care şi-au luat angajamente în timpul vizitei de stat a premierului indian.

Modi şi Jassy au vorbit despre susţinerea startupurilor indiene, crearea de locuri de muncă, permiterea exporturilor, digitalizarea şi abilitarea persoanelor şi întreprinderilor mici pentru a concura la nivel global, arată o postare pe blogul Amazon.

Separat, Google va deschide un centru global de operaţiuni fintech în GIFT City, din statul Gujarat, situat în vestul Indiei, cu echipe care lucrează la operaţiuni care sprijină serviciul său de plată GPay şi alte operaţiuni de produse la Google, a declarat compania.

”Am comunicat că Google investeşte 10 miliarde de dolari în fondul de digitizare din India şi continuăm să investim prin aceasta”, a declarat directorul general Sundar Pichai reporterilor, într-un videoclip distribuit pe Twitter de compania parteneră Reuters ANI.

În ultima zi a călătoriei sale la Washington, vineri, Modi s-a întâlnit cu directori de tehnologie din SUA şi India, printre care   şeful Apple Tim Cook, CEO-ul Google, Pichai, şi Satya Nadella de la Microsoft şi a făcut apel la companiile globale ”să producă în India”.

Cele mai recente știri

To Top