Business

Carlsberg cumpără Britvic, într-o tranzacţie de 4 miliarde de dolari

Foto: iStock

Producătorul de băuturi răcoritoare Britvic a acceptat o ofertă de preluare îmbunătăţită, de 3,28 miliarde de lire sterline (4,2 miliarde de dolari), din partea producătorului danez de bere Carlsberg, au declarat luni companiile, citate de CNBC.

Acordul convenit oferă 1.290 pence pe acţiune pentru Britvic, cu un mic dividend care le oferă acţionarilor 1.315 pence pe acţiune.

Britvic a refuzat în iunie o ofertă de preluare în numerar, îmbunătăţită, de la Carlsberg, de 1.250 de pence pentru o acţiune a producătorului britanic de băuturi răcoritoare. A spus la acea vreme că propunerea ”subevaluează în mod semnificativ Britvic şi perspectivele sale actuale şi viitoare”.

Preţul de ofertă anterior al Carlsberg, din 6 iunie, de 1.200 de pence per acţiune Britvic, a fost de asemenea refuzat.

Ian Durant, preşedintele neexecutiv al Britvic, a declarat că acordul propus ”creează un grup internaţional extins care este bine plasat pentru a capta oportunităţile de creştere în mai multe sectoare ale băuturilor”.

El a verificat, de asemenea, acordul Carlsberg cu PepsiCo care, a spus el, oferă ”grupului combinat o platformă puternică pentru succesul continuu”.

CEO-ul Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, a declarat în aceeaşi declaraţie că acordul combină ”portofoliul de băuturi răcoritoare de înaltă calitate al Britvic cu portofoliul puternic de bere al Carlsberg şi capabilităţile de livrate pe piaţă, creând o propunere îmbunătăţită în Marea Britanie şi pe pieţele din Europa de Vest”.

PepsiCo este cheia înţelegerii, deoarece Britvic îmbuteliază şi distribuie mărcile PepsiCo în Regatul Unit şi Irlanda.

Carlsberg şi PepsiCo au convenit la începutul acestui an să renunţe la ”o clauză de schimbare a controlului” din contractul de îmbuteliere.

Cele mai recente știri

To Top