Asigurări

În România a apărut o asociație pentru protecția șoferilor care cumpără RCA sau CASCO

polita rca

La începutul acestei luni, într-un context marcat de cele mai importante schimbări ale legislației RCA din ultimii 7 ani, a fost înființată Finprotect, o asociație care își propune să apere interesele clienților din asigurări, pensii private și piața de capital.

“Asociația este înființată în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr.26/2000 și are ca scop apărarea drepturilor asiguraților si beneficiarilor de servicii financiare, a intereselor legitime ale consumatorilor si profesioniștilor, prin informare corectă, consultanță profesionistă și susținerea demersurilor de negociere onestă, contractare, derulare, finalizare si reînnoire a contractelor. “, transmite un comunicat de presă al Finprotect.

Asociația își propune să se implice în susținerea drepturilor consumatorilor inclusiv din perspectivă legislative.

Se simțea nevoia unei astfel de asociații, care să apere interesele consumatorilor din zona financiară nonbancară, așa cum alte asociații au luptat pentru drepturile consumatorilor în relația cu băncile și au obținut rezultate la care poate nimeni nu se aștepta. Un exemplu concludent pentru nevoia de informare și îndrumare ne vine din zona RCA, asigurare obligatorie pe care o cumpără circa 8 milioane de șoferi, an de an. Consumatorul nu mai înțelege ce se întâmplă cu modificările legislative discutate în această perioadă. El nu e reprezentat în fața legiutorului sau al autorității și este, deci, expus total. Consumatorul află doar că s-au mărit amenzile sau că se schimbă sistemul bonus-malus, fără ca cineva să îi explice pe larg. Noi ne propunem nu doar să îl ajutăm să înțeleagă ci chiar, în măsura în care vom putea, să obținem legi cât mai corecte”, declară Paraschiv Constantin, președintele Finprotect.

Asociația FINPROTECT înființează sucursale în toate județele țării. Orice cetățean român care nu se află în situații ce pot fi considerate de incomptabilitate poate deveni membru.

Consiliul Director al Asociației FINPROTECT este constituit din Paraschiv Constantin – Presedinte; Gheorghe Cojocaru – Prim Vicepreședinte; George Laurențiu Tudor – Vicepreședinte; Robert – Alexandru- Tiberiu- Crețu – Vicepreședinte; Șerban Buscu – Vicepresedinte; Lucian Remus Dondu – Secretar General.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top