Consultanță

Investimental, primul broker bursier autorizat în ultimii 14 ani, se lansează săptămâna viitoare. Cu ce noutăți vine

Compania românească de brokeraj bursier Investimental, înființată de Mihaela Bîciu și Sacha Dragic, se lansează, luni, oferind tranzacționare pe Bursa de Valori București și piața americană. Investimental va fi condusă de Mihaela Bîciu, unul dintre cei mai vechi executivi bursieri din România, care timp de 20 de ani s-a aflat la conducerea TradeVille. Compania a fost admisă ca participant la sistemul de tranzacționare al Bursei de Valori București, în februarie, iar din decembrie 2022, este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

De luni platforma Investimental va fi lansată oficial, iar cei care vor dori să-şi deschidă conturi vor avea la acces la instrumentele financiare listate la Bursa de Valori Bucureşti cât şi aproximativ 6.000 de companii listate la New York. Investimental nu impune o sumă minimă pentru deschiderile de cont, iar pentru cei care termină programul educațional InvestiMentor, comisionul de tranzacționare este de 0,37% (față de 0,47% în mod normal), potrivit Mihaelei Bîciu. Programul va avea 10 module, pe care investitorii le pot parcurge lunar, iar pentru fiecare modul parcurs, comisionul este redus automat la 0,37%.

Vrem să facem Bursa de Valori accesibilă şi pe înţelesul tuturor. Prin noţiuni, prin folosirea tehnologiei şi prin faptul că nu avem limită pentru deschiderea de conturi”, spune Mihaela Bîciu, director general Investimental, într-o întâlnire cu presă

Deschiderea contului va putea fi realizată integral online, cu cartea de identitate și contul IBAN. Pentru Wall Street, Investimental va afişa cotaţiile în timp real, iar investitorii vor avea posibilitatea să tranzacţioneze fracţionar, adică unităţi dintr-o acţiune.

Pentru tranzacțiile de pe BVB, Investimental folosește platforma ArenaXT, iar pentru SUA, are un parteneriat cu unul dintre cei mai cunoscuți brokeri, respectiv  DriveWealth (care este și partenerul Revolut pentru piața americană).

Reprezentanții Investimental nu au oferit, momentan, cifre legate de țintele propuse în ceea ce privește numărul de clienți sau profitabilitatea, însă nu exclud ca, în 5-7 ani, compania să vizeze listarea la bursă.

Echipa Investimental este formată din 20 de profesioniști a căror experiență însumată depășește 140 de ani.

Cele mai recente știri

To Top