Grupul de companii Perla Harghitei şi Apemin Tuşnad anunţă numirea lui Mihai Neagu în poziţia de director general pentru ambele companii, conform unui comunicat de presă.
Mihai Neagu are experienţă de peste 25 de ani în industria bunurilor de larg consum, ocupând, în ultimii ani, poziţii de conducere în Dobrogea Grup şi Mogyi România.
„În contextul socio-economic actual, cele mai multe provocări ale business-urilor din industria FMCG vin din zona comercială; prin urmare, prioritatea mea în acest moment e consolidarea echipelor de vânzări şi marketing din cele două companii, acestea fiind principalele promotoare ale opţiunilor oferite consumatorilor. Sunt încrezător că ne vom întări poziţia în preferinţele lor şi că, alături de profesioniştii din Perla Harghitei şi Apemin Tuşnad, vom păstra tendinţa de performanţă a organizaţiilor, în concordanţă cu obiectivele de sustenabilitate prevăzute în planurile de investiţii”, a declarat Mihai Neagu, director general Perla Harghitei şi Apemin Tuşnad.
Pe termen lung, noul director general îşi propune să consolideze procesul de guvernanţă corporativă responsabilă şi să propulseze cele două companii în topul celor mai performante organizaţii din industrie.
„În ultimul an, organizaţia s-a dezvoltat semnificativ din punct de vedere al definirii responsabilităţilor funcţiilor-cheie şi am identificat nevoia de a integra un lider cu expertiză comercială solidă. Mihai Neagu a dat dovadă, de-a lungul carierei, de leadership autentic, demonstrând reale abilităţi de coordonare a echipelor şi o bună cunoaştere a provocărilor pieţei şi a tendinţelor industriei în care activăm. Sunt încrezător că va reuşi să implementeze cu succes planurile noastre de creştere şi că va continua dezvoltarea durabilă a acestor business-uri cu tradiţie, astfel încât consumatorii să se bucure în continuare de brand-uri curate şi să aleagă conştient apa pe care o consumă”, a declarat Kurko Gyarfas, preşedintele Consiliilor de Administraţie Perla Harghitei si Apemin Tusnad.
Noul director general a preluat responsabilităţile lui Magyari Ors, care s-a alăturat companiei Apemin Tuşnad în urmă cu 15 ani şi pe care a condus-o din poziţia de director general timp de şase ani. Din 2022, a coordonat, din acelaşi rol, şi compania Perla Harghitei. În ultimii cinci ani, a reuşit să crească cifra de afaceri a companiei Apemin Tuşnad cu 56%, realizând astfel o rată medie a profitului net de 17%. A contribuit activ la dezvoltarea grupului de companii, prin realizarea planurilor de investiţii pentru următorii trei ani şi a strategiei comerciale pentru anul 2023, care a generat deja creşterea volumului de vânzări cu 11% în primele şapte luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut. Magyari Ors va continua să colaboreze cu echipa executivă şi va rămâne în board-ul companiilor, în poziţia de administrator neexecutiv.
Perla Harghitei e lider de piaţă în categoria de apă îmbuteliată în sticlă returnabilă şi a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de aproximativ 125,5 milioane lei. Pentru 2023, compania îşi propune creşterea cifrei de afaceri cu 18% şi implementarea unui plan de investiţii în valoare de peste 25 milioane de lei.
Apemin Tuşnad a derulat, anul trecut, afaceri de peste 80 de milioane de lei şi îşi propune creşterea cifrei cu 12% în 2023, susţinută de un buget de investiţii de peste 46 milioane de lei planificat pentru următorii trei ani.
Compania Perla Harghitei a fost înfiinţată în 1990 şi este una dintre principalele companii de îmbuteliere şi comercializare a apei minerale naturale din România. Primul foraj de apă a fost executat în anul 1956 şi a stat la baza înfiinţării primei unităţi de îmbuteliere, în 1963. Apa se îmbuteliază în fabrica din Sâncrăieni, localitate situată la o altitudine de 650 metri, în Bazinul Ciucului Inferior, la Poalele Munţilor Harghita, în mijlocul ţinutului cu unele dintre cele mai importante resurse de ape minerale carbogazoase din Europa.
Apemin Tuşnad este una dintre cele mai mari companii din piaţa apelor minerale din România. Are în portofoliu brand-urile Tuşnad, Artesia şi Izvorul Ascuns. Fabrica de îmbuteliere a apei minerale naturale Tuşnad a fost construită în anul 1973, în localitatea Tuşnadu Nou, iar activitatea unităţii de producţie a început un an mai târziu. Apa minerală naturală Tuşnad este captată dintr-o zonă naturală, vulcanică, în bazinul Ciucului Inferior, fiind bogată în minerale esenţiale sănătăţii organismului şi stării de bine.