Actualitate

Novo Nordisk a anunţat joi o investiţie de 2,3 miliarde de dolari pentru a creşte producţia de medicamente pentru slăbire şi diabet

Foto: iStock

Novo Nordisk a anunţat joi o investiţie de 2,3 miliarde de dolari pentru a creşte producţia de medicamente pentru slăbire şi diabet, extrem de populare, la o fabrică din Chartres, Franţa, în timp ce se grăbeşte pentru a satisface cererea în creştere, transmite Reuters.

Investiţia va creşte semnificativ capacitatea de producţie pentru medicamentele actuale, inclusiv Ozempic şi Wegovy, precum şi alte tratamente pentru obezitate care sunt în curs de dezvoltare, a spus producătorul danez de medicamente.

Există o criză în creştere în Europa din cauza disponibilităţii insuficiente a medicamentuluo pentru diabet Ozempic, care utilizează acelaşi ingredient semaglutidă ca medicamentul extrem de popular pentru slăbit Wegovy, care nu este încă disponibil pe scară largă în Europa.

Novo a introdus săptămâna aceasta restricţii privind utilizarea Ozempic în Uniunea Europeană, care este, de asemenea, utilizat pe scară largă pentru pierderea în greutate, din cauza acestei utilizări „off-label”.

Germania are în vedere interzicerea exporturilor de medicamente.

Belgia a interzis prescripţiile pentru injecţia săptămânală, cu excepţia cazului în care este pentru pacienţii cu diabet de tip 2.

Guvernul britanic a încercat în iulie să împiedice Ozempic să ajungă la persoanele care doresc să slăbească, dar, potrivit unui articol Reuters, persoanele fără diabet încă cumpără medicamentul pentru pierderea în greutate.

Anunţul de joi vine după ce Novo a anunţat la începutul acestei luni o investiţie de 6 miliarde de dolari în Danemarca sa natală, pentru a creşte producţia.

VICTORIE PENTRU PREŞEDINTELE FRANCEZ EMMANUEL MACRON

Este, de asemenea, un impuls pentru preşedintele francez Emmanuel Macron, deoarece o încetinire a economiei globale ameninţă să anuleze progresele înregistrate în ultimii ani în reducerea şomajului în Franţa.

Biroul lui Macron le-a spus jurnaliştilor înainte de anunţ că l-a convins pe CEO-ul Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jorgensen, să facă investiţia în timpul summitului său ”Alege Franţa”, de la începutul acestui an.

Compania nu a comentat imediat acest lucru. Investiţia reflectă o mişcare similară a rivalului american Eli Lilly, care săptămâna trecută a prezentat planuri de a construi un centru de producţie de 2,5 miliarde de dolari în Germania, ca răspuns la cererea în creştere pentru noile sale terapii pentru diabet şi obezitate.

Analiştii au estimat că piaţa medicamentelor pentru obezitate va avea o valoare de până la 100 de miliarde de dolari pana in 2030.

Novo a spus că investiţia franceză îi va creşte semnificativ capacitatea pentru mai multe tipuri de producţie necesare pentru a fabrica medicamentele sale pentru pierderea în greutate şi pentru diabet din clasa de medicamente GLP-1.

Acestea sunt lucrările de specialitate de umplere a stilourilor de injecţie cu ingredientul activ semaglutidă şi de asamblare şi ambalare a stilourilor de injecţie.

Novo a declarat la începutul acestei luni că îşi creşte capacitatea de producţie internă pentru a umple stilourile de injecţie pentru Ozempic şi pentru versiunea europeană a Wegovy, dar nu a oferit detalii.

Compania are aproape 2.000 de angajaţi la fabrica Chartres, de la vest de Paris. Investiţia ar urma să creeze încă 500 de locuri de muncă, a spus Novo. Construcţia a început deja şi va fi finalizată între 2026 şi 2028.

Cele mai recente știri

To Top