Actualitate

Novo Nordisk a dat în judecată două firme farmaceutice pentru că substanţele lor care intră în componenţa Wegovy sunt impure

Foto: iStock

Producătorul danez de medicamente Novo Nordisk a declarat joi că a dat în judecată o companie farmaceutică care produce medicamente la comandă şi a înregistrat din nou un proces împotriva alteia, după ce a constatat că produsele lor care ar fi trebuit să aibă în componenţă ingredientul activ al medicamentului său pentru slăbit Wegovy sunt impure, unele cu până la 33%, transmite Reuters.

Novo Nordisk a declarat că a găsit impurităţi în toate medicamentele testate de la Wells Pharmacy şi Brooksville Pharmaceuticals, ambele cu sediul în Florida.

Compania a dat în judecată Brooksville pentru prima dată în iulie şi a descoperit o substanţă numită BPC-157 în probe de la Wells. Ambele procese au fost înregistrate miercuri în Florida.

Farmaciile nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii prin e-mail, de joi.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a interzis utilizarea BPC-157 în medicamentele combinate în septembrie, spunând că nu are suficiente date pentru a şti dacă este dăunător pentru oameni şi că ar putea provoca reacţii periculoase ale sistemului imunitar.

Novo a spus că versiunile combinate ale Wegovy fabricate de Brooksville au fost, de asemenea, mai puţin puternice decât cele anunţate, cu un eşantion dovedit a fi cu cel puţin 19% mai slab decât este indicat.

Cele mai recente știri

To Top