Tehnologie

Piaţa criptomonedelor a pierdut 170 de miliarde de dolari din cauza temerilor legate de plăţile către utilizatorii platformei cripto prăbuşite Mt. Gox

Foto: iStock

Criptomonedele au scăzut accentuat vineri, în timp ce investitorii s-au concentrat pe plăţile a aproape 9 miliarde de dolari către utilizatorii platformei de tranzacţionare a Bitcoin prăbuşite Mt. Gox, transmite CNBC.

Preţul bitcoin a scăzut cu 3% la 55.591,58 USD pe unitate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor CoinGecko.

Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut anterior până la 54.500,53 USD, marcând pentru prima dată când s-a tranzacţionat sub nivelul de 55.000 USD după 27 februarie.

Criptomoneda Ether, între timp, a scăzut cu aproximativ 5%, până la 2.972,82 USD pe unitate.

La un moment dat, întreaga piaţă a criptomonedelor a pierdut peste 170 de miliarde de dolari în capitalizarea bursieră combinată într-o perioadă de 24 de ore, potrivit datelor CoinGecko.

Vineri, administratorul pentru faliment al Mt. Gox, Nobuaki Kobayashi, a declarat că a început să efectueze rambursări în bitcoin şi bitcoin cash către unii dintre creditori, printr-o serie de platforme cripto desemnate.

Administratorul Mt. Gox nu a specificat câţi bani au fost transferaţi către aceste platforme. El a menţionat că fondurile rămase vor fi returnate creditorilor odată ce sunt îndeplinite o serie de condiţii, inclusiv confirmarea validităţii conturilor înregistrate şi finalizarea discuţiilor dintre mandatar şi platformele cripto desemnate.

Administratorul încă lucrează pentru a se asigura că rambursările ”pot fi făcute în siguranţă”, a scris Kobayashi, îndemnând ”creditorii eligibili de reabilitare să aştepte un timp”.

Cele mai recente știri

To Top