Timp liber

Premii de excelență acordate la gala TIFF 2024: Hassan Pourshirazi și Norbert Fodor printre câștigători

Festivalul de Film Transilvania (TIFF) a gazduit o seară de gală sâmbătă, unde au fost anunțați câștigătorii prestigioaselor premii, Conceptual Lab by Theo Nissim,partener dedicat al festivalului și un susținător fervent al cinematografiei românești a fost alături și în acest an.

Premiul pentru Cea Mai Bună Interpretare

Hassan Pourshirazi, remarcabil actor de origine iraniană în vârstă de 67 de ani, a fost distins pentru interpretarea sa impresionantă din filmul „Bătrânul burlac” / „The Old Bachelor” (regia Oktay Baraheni). Membrii juriului au lăudat curajul și profunzimea cu care actorul a adus la viață un personaj complex, care îmbrățișează răul în toată magnitudinea sa.

Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab și producător de film, a declarat: „Hassan Pourshirazi a oferit o performanță extraordinară, iar recunoașterea talentului său în cadrul TIFF este pe deplin meritată. Suntem mândri să sprijinim actori și cineaști care contribuie la diversitatea și bogăția cinematografiei mondiale.”

Premiul Bursa Alex. Leo Șerban

Norbert Fodor a fost distins cu Bursa Alex. Leo Șerban, în valoare de 2.500 de euro, pentru proiectul său „Harmony”. Acest premiu, dedicat tinerilor cineaști și inițiat în memoria unuia dintre cei mai apreciați critici de film din România, continuă să sprijine inovația și creativitatea în cinematografia contemporană. Conceptual Lab by Theo Nissim susține această bursă încă de la începuturile sale, acum nouă ani.

Mențiune Specială pentru Mara Bugarin

 

Mara Bugarin a fost recompensată cu Mențiunea Specială din cadrul Bursei Alex. Leo Șerban, în valoare de 1.000 de euro, pentru performanța sa notabilă într-un scurtmetraj sau lungmetraj lansat în 2023 sau 2024. Acest premiu recunoaște tinerii actori români care se disting prin talent și devotament în arta cinematografică.

 

 

Theo Nissim a adăugat: „Fiecare câștigător al Bursei Alex. Leo Șerban reprezintă o promisiune pentru viitorul cinematografiei românești. De nouă ani, am avut privilegiul să observ cum această competiție atrage din ce în ce mai mulți tineri talentați. Susținerea artei tinere este o prioritate pentru noi și vom continua să investim în viitorul ei.”

 

 

Conceptual Lab by Theo Nissim, un partener strategic al Festivalului de Film Transilvania, își reafirmă angajamentul față de promovarea cinematografiei românești și de susținerea tinerelor talente. Prin aceste premii, Conceptual Lab continuă să sprijine excelența și inovația în arta filmului, contribuind la formarea unei noi generații de cineaști și actori.
Despre Asociația Conceptual Lab by Theo Nissim

Conceptual Lab by Theo Nissim este un proiect inovator fondat de Theo Nissim, antreprenor, executiv și om de afaceri din Silicon Valley. Asociația își propune să promoveze artiștii contemporani în diverse domenii culturale și să creeze un spațiu de întâlnire între aceștia și publicul larg. Lansată în 2015, Conceptual Lab a găzduit numeroase evenimente culturale și artistice, contribuind activ la peisajul cultural global.

Cele mai recente știri

To Top