Analize

Schimbarea la față a imobiliarelor

imobiliare
Foto: iStock

România dă în clocot după modificările fiscale. Antreprenorii fac calcule, refac business-planuri, reorganizează organigrame și grile de salarizare, toate în speranța că nu vor fi nevoiți să își pună lacăt pe afaceri. Sunt ramuri al economiei zguduite bine, printre care și imobiliarele, cu impact direct asupra românilor care intenționau să își achiziționeze o locuință în următoarele luni, pentru că recenta creștere a TVA-ului de la 5% la 9% le dă planurile peste cap tuturor. Există o excepție care prevede că se poate menține cota redusă de 5% pentru actele juridice încheiate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023 și care au ca obiect plata în avans pentru achiziționarea unei locuințe, dar nu este o mare ușurare care să schimbe prea mult datele problemei. Ei bine, găsirea unor soluții pentru depășirea șocului va intra în sarcina acelor companii din imobiliare care dau dovadă de reziliență și pot să reacționeze rapid la nevoile pieței.

În ultimii ani, piața imobiliară din România a cunoscut o transformare semnificativă, alimentată în mare parte de creșterea așteptărilor clienților și de îmbunătățirea nivelului de cunoștințe financiare în rândul populației. Evident, acest fenomen a avut un impact direct și asupra calității serviciilor imobiliare, determinând agențiile și profesioniștii din domeniu să se adapteze și să ofere soluții mai sofisticate pentru a satisface nevoile clientului modern.

O schimbare notabilă a constat în diversificarea portofoliilor agențiilor imobiliare, care au început să ofere o gamă mai largă de servicii și consultanță specializată. De la consiliere financiară și evaluare imobiliară, până la soluții personalizate de marketing și asigurări, profesioniștii imobiliari au înțeles importanța adaptării la cerințele unui public tot mai informat și pretențios.

SOLUȚIILE DE CREDITARE, UN MUST HAVE AL AGENȚIILOR IMOBILIARE

În plus, accesul facil la informații și la tehnologii inovatoare au redus clișeele din piață și au condus la o mai mare transparență în tranzacțiile imobiliare, așa că agențiile au răspuns acestei nevoi prin furnizarea de informații clare și accesibile, facilitând astfel procesul de luare a deciziilor pentru cumpărători și vânzători.

”În peisajul dinamic al industriei imobiliare moderne, integrarea soluțiilor de creditare, asigurări și property management în cadrul serviciilor unei agenții este crucială pentru a satisface și depăși așteptările clienților, creând astfel o experiență imobiliară completă și eficientă. Am înțeles rapid că accesul facil la opțiuni de creditare și asigurarea proprietății pot face diferența între o tranzacție reușită și pierderea unei oportunități valoroase. Integrarea acestor servicii în portofoliul companiei noastre oferă clienților posibilitatea de a explora și accesa opțiuni de finanțare, alături de soluții de asigurare care nu doar protejează investiția clientului, dar asigură o relație de încredere, subliniind angajamentul companiei noastre pentru siguranța și bunăstarea clienților noștri, explică Alex Printz, co-fondator al francizei imobiliare Mr. Exclusivitate.

Mai mult decât atât, pentru a completa paleta de servicii profesionale oferite, agențiile imobiliare de top au decis să integreze și servicii de gestionare a proprietăților, devinind astfel capabili să ofere clienților un control mai mare asupra investițiilor lor imobiliare.

“De la colectarea chiriei și întreținerea proprietăților, până la gestionarea documentelor și raportarea financiară, soluțiile de property management asigură o operare eficientă și profesională. Astăzi, prin integrarea soluțiilor de creditare, asigurări și property management în serviciile noastre, nu doar ne adaptăm la cerințele pieței, ci stabilim noi standarde pentru a oferi clienților o experiență modernă și în același timp, memorabiliă”, completează Printz.

În concluzie, creșterea așteptărilor clienților și nivelul mai înalt de cunoștințe financiare ale populației au contribuit semnificativ la îmbunătățirea calității serviciilor imobiliare din România. Rămâne de văzut acum cum va arăta schimbarea la față a imobiliarelor și de la 1 ianuarie 2024.

Cele mai recente știri

To Top