Actualitate

Sorin Grindeanu: În câteva zile vom da în circulaţie A0 Nord

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, la Buzău, că „în câteva zile” ar urma să fie dat în folosinţă lotul doi al Centurii de Nord a Capitalei – Autostrada A0, urmată apoi de încă un tronson de pe A0 Sud, două artere deosebit de importante care implică o continuitate între Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti şi Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa.

Lotul doi al A0 Nord se întinde pe o lungime de aproximativ 20 kilometri şi ar urma să fie dat în circulaţie până la data de 1 decembrie.

„În toamna aceasta, în câteva zile vom da în circulaţie A0 Nord, după aceea vor urma 31 de kilometri pe drumul expres Craiova – Piteşti, după aceea 23 kilometri pe A0 Sud, încă în jur de 15 kilometri pe Cheţani – Câmpia Turzii (autostrada A3 Transilvania), acestea vin împreună cu cei 13 kilometri pe care Nurol-ul i-a inaugurat în luna septembrie (Nuşfalău – Suplacu de Barcău – autostrada A3 Transilvania). Odată cu acei 13 kilometri care au fost daţi în circulaţie în Transilvania s-a atins acea bornă de 1.000 kilometri”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului Sorin Grindeanu, în România a fost realizaţi 1.000 de kilometri de autostradă, în timp ce alţi 700 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres se află în lucru.

„Nu e neapărat un motiv de laudă că după 30 şi ceva de ani de la Revoluţie am atins mia de kilometri, dar vă asigur că drumul pe care am intrat acum va duce ca următoarea mie de kilometri, acea ţintă să fie atinsă mult mai devreme. În acest moment în România, astăzi când vorbim, sunt în execuţie peste 700 de kilometri de drum expres şi autostradă, ceea ce ne duce la ceea ce spuneam mai devreme”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top