Fiecare dintre noi are câte o pasiune şi, cum casa noastră trebuie să fie o reflexie a personalităţii noastre, nu ne rămâne decât să o amenajăm corespunzător. Astăzi, ne vom axa pe unul din cele mai îndrăgite stiluri de amenajare a locuinţei: cel mediteranean.
Pasiunile noastre sunt unele dintre cele mai importante particularităţi pe care le avem. Fie că iubeşti marea, muntele, fie că preferi maşinile sau animalele, această pasiune te reprezintă. Indiferent cât de mult sau de puţin timp petreci acasă, atunci când vine vorba despre amenajarea sa, specialiştii recomandă să ţii cont, înainte de toate, de personalitatea şi pasiunile tale. Astfel, locuinţa ta trebuie să fie o reflexie a ta, pentru ca sentimentul de „acasă” să fie unul profund.
Deoarece mulţi dintre noi iubim marea, plaja şi tot ce ţine de acest ansamblu marin, ne-am gândit să-ţi oferim câteva tipsuri folosite de designerii de interior, atunci când amenajează o locuinţă în acest stil:
Adaugă textură şi elemente de interes spaţiului alb
Atunci când vine vorba despre mare, gândul tău zboară, cel mai probabil, la diferite nuanţe de albastru. Însă amenajarea unui apartament în stilul mediteranean este mai mult de atât.
O sufragerie cu pereţi albi poate fi un punct excelent de pornire în acest proiect. Evocând curățenia și liniștea, alături de încredere și de rafinament, albul este o alegere versatilă pentru camera de zi. Un aspect important de luat în considerare, atunci când optezi pentru pereţi în culori pale, este să adaugi cât mai multă textură posibil, pentru a crea elemente de interes.
Pentru un plus de inspiraţie, te poţi uita pe paginile media ale designerilor de interior sau chiar pe ofertele de cazare Mamaia. Astfel, vei putea avea o imagine de ansamblu asupra schemei de decorare şi amenajare.
Alege culori neutre pentru un aspect cât mai cald
O bucătărie în nuanţa crem va fi mereu caldă şi primitoare, indiferent de dimensiunea ei. Această culoare este, la fel ca albul şi bejul, atemporală, dar, spre deosebire de ele, cremul aduce un plus de căldură. Este neutră, dar reuşeşte să ofere un vibe mai relaxat chiar şi unui spaţiu lipsit de lumină naturală.
Oferind o nouă perspectivă aspectului de casă de vacanţă pe malul mării, te poţi folosi de derivatele acestei culori, cum ar fi grejul, de la nuanţe moi până la tonuri mai închise. Pentru textură, te poţi ajuta de tonurile preferate ale bucătăriilor neutre, precum taupe, magnolie și ciocolată, aducând o abordare sofisticată a aspectului dorit.
Foloseşte-te de culoare, textură şi materiale, pentru a oferi profunzime
Rolul unei case perfecte este să ofere căldură iarna şi prospeţime/răcoare vara. Pentru un aspect general curat, evită să încarci încăperile cu prea multe elemente de decor. Caută, pe cât se poate, să păstrezi un stil minimalist, folosind doar elementele esenţiale, pe care le poţi alege cu grijă, în funcţie de culoare, textură şi material.
Poţi folosi o combinație de culori pale cu finisaje mai închise, care echilibrează senzația de soliditate și profunzime, profitând, în același timp, la maximum de orice lumină naturală. Pentru decoraţiuni, poţi utiliza câteva accesorii cu tematică marină, pe rafturile deschise din living.
Mobilier în diferite nuanţe de albastru
Aşa cum reiese din toate informaţiile de mai sus, culoarea joacă un rol esenţial în crearea unui aspect cu iz mediteranean. Aşadar, nu putea lipsi tocmai albastrul din această schemă. Cu siguranţă ai observat o creştere a numărului modelelor de mobilier în diferite nuanţe de albastru, de la albastru marin la bleu.
Interesul crescut se datorează faptului că aceste nuanţe reprezintă culorile cerului şi ale mării, având un efect liniştitor asupra omului.
Dacă iubeşti natura, cu precădere marea, nimic nu te poate reţine să-i oferi casei tale o atmosferă relaxată, de casă de vacanţă. Optează pentru materiale naturale, de tipul lemnului şi al răchitei, în nuanţe calde, şi vei obţine un spaţiu luminos şi aerisit.