Piata procesatorilor și producătorilor de carne din România a resimțit urcușuri și coborâșuri în ultima perioasă, însă o parte din problemele producătorilor mici și medii o reprezintă înțelegerile dintre marii retaileri și marii producători, a declarat Octavian Păltănea, director de dezvoltare în cadrul Carmistin Grup.
„Piața procesatorilor de carne și piața de agribusiness a avut niște urcușuri și coborâșuri tumultoase în ultima perioadă. Salutăm programul Investalim, care a încurajat foarte mult producția de plusvaloare în România. Colegii noștri din retail nu ne fac viața mai ușoară. Prioritatea noastră a fost întotdeauna clientul final și respectarea acestuia pentru a oferi un produs cât mai bun, dar nu întotdeauna ceilalți concurenți fac același lucru. Promoțiile setate între retaileri și concurență și concurența între retaileri duc la niște prețuri care nu sunt reale, sub valoarea de cost a produsului și producătorii mici și medii se văd restricționați, forțați să scadă calitatea să atingă acel preț. Într-adevăr, volumul e dat de retaileri, dar ambele părți ale jocului trebuie să vină cu un produs bun, calitativ. Nu mereu produsele de la raft sunt din UE, nu toate normele se respectă„, a declarat Octavian Păltănea, director de dezvoltare în grupul Carmistin.