Grupul Premier Energy a achiziţionat parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa, o regiune renumită pentru condiţiile favorabile de vânt, capacitatea totală instalată fiind de 80 MW, iar producţia netă estimată este de 165 GWh pe an, a anunţat, luni, compania.
Valoarea tranzacţiei este de 88 de milioane de euro şi include aproximativ 520.000 de certificate verzi. Aceasta urmează să fie supusă aprobărilor de reglementare standard pentru acest tip de tranzacţie în România.
Conform unui comunicat al companiei, achiziţia strategică întăreşte în continuare angajamentul Premier Energy pentru leadership în producţia de energie durabilă şi îşi dublează practic amprenta în activul operativ de energie eoliană.
Grupul Premier Energy, împreună cu subsidiara sa Alive Capital, este unul dintre cei mai mari jucători din segmentul energiei regenerabile, cu o capacitate instalată de peste 900 MW în proprietate, gestionare şi dezvoltare în România. Înainte de achiziţie, parcul eolian era gestionat de Alive Capital. Această tranziţie asigură o continuitate operaţională fără probleme şi subliniază dedicarea Premier Energy pentru menţinerea celor mai înalte standarde de eficienţă şi performanţă.
Cu această ultimă achiziţie, Premier Energy îşi consolidează poziţia de lider în sectorul energiei regenerabile, întărindu-şi capacităţile de producţie şi reconfirmând angajamentul său faţă de sustenabilitate şi profitabilitatea acţionarilor, se menţionează în comunicat.
Potrivit sursei citate, tranzacţia este preconizată în vara anului 2024, condiţionată de aprobările de reglementare standard, inclusiv de aprobarea Consiliului Concurenţei.
Cu una dintre cele mai rapide rate de creştere din regiunea Europei de Sud-Est, grupul Premier Energy operează trei segmente de afaceri: producţie, gestionare şi furnizare de energie regenerabilă împreună cu subsidiara sa Alive Capital; producţie, furnizare şi distribuţie de electricitate şi furnizare şi distribuţie de gaze naturale.
Premier Energy are în portofoliul său regional 2,4 milioane de clienţi casnici şi non-casnici şi operează o reţea de distribuţie a gazelor de peste 3.600 km în mai multe judeţe din România.