O echipă constituită la nivelul Ministerului Muncii, prin ordin de ministru, lucrează pe deadline-uri, cu atenţie pe ceea ce avem de făcut pe ţintele şi jaloanele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru că, dacă facem reformele la timp, avem şi banii din PNRR, a declarat, luni seara, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.
„Primul ordin pe care l-am emis în calitate de ministru are ca obiect constituirea unui task force, adică o echipă la nivelul Ministerului Muncii care nu face altceva decât să lucreze pe calendar, pe deadline-uri, pentru a fi foarte atenţi în permanenţă cu ceea ce avem de făcut pe ţintele şi jaloanele din PNRR. Fiindcă Ministerul Muncii să ştiţi că înseamnă şi bani pentru români din punctul acesta de vedere. Dacă ne facem reformele la timp, vom avea şi banii pe care îi aşteptăm din PNRR, dar în acelaşi timp vom avea şi mai mulţi bani în buzunarele românilor”, a afirmat ministrul Muncii la Digi 24.
Ea a precizat că marţi se va întâlni cu reprezentanţii Băncii Mondiale, iar joi va avea o discuţie cu Comisia Europeană.
„Încercăm foarte atent să păstrăm calendarul de aşa manieră încât să fim gata cu toate la timp. Va trebui să fim gata cu legea pensiilor pentru cererea de plată trei, atât cu aşa numitele pensii de serviciu, cât şi cu pensiile de contributivitate. Suntem pregătiţi în orice scenariu, inclusiv pentru cele de serviciu aşteptăm decizia Curţii Constituţionale. Avem trei scenarii posibile, deja evaluăm, indiferent care ar fi decizia Curţii. (…)Avem pregătite texte, propuneri, fiindcă avem trei situaţii posibile: Curtea Constituţională să declare integral constituţională legea, să o declare parţial neconstituţională, sau integral neconstituţională. Şi atunci, indiferent de decizia Curţii, la nivelul Ministerului Muncii ne-am pregătit”, a explicat Simona Bucura-Oprescu.
Potrivit acesteia, aşteptările Comisiei Europene referitoare la pensiile de serviciu sunt ca acestea să ajungă „cât mai aproape de sistemul de contributivitate”