Business

A apărut aplicația prin care poți să faci bani din robotică și agricultură sustenabilă

The Coop Network, prima cooperativă din România digitalizată cu ajutorul tehnologiei blockchain,  anunță lansarea aplicației Coop Wallet. Aceasta facilitează accesul investitorilor în afaceri dezvoltate pe plan local, printre care o companie de robotică și automatizare și o fermă de cannabis medicinal. Este cea mai nouă aplicație de investiții din România, prin care poți obține dividende de cooperativă sau venit pasiv din investiții cu randament garantat, spune Arthur Fleischer, unul dintre membrii fondatori ai cooperativei The Coop Network.

Ce aduce The Coop Network nou pe piața de investiții din România?

“Vine cu un model economic durabil, în care au fost integrate noile tehnologii. Vorbim despre o platformă de investiții alternative și venituri pasive, ce își propune să contribuie la un viitor mai sustenabil. Afacerile în care se poate investi sunt în domeniul roboticii şi al agriculturii sustenabile, toate aflate pe teritoriul României.

Noi am digitalizat cooperativa tradițională. Înscrierea membrilor și investițiile pe care aceștia aleg să le facă au fost automatizate cu ajutorul blockchain.”, spune co-fondatorul The Coop Network.

Ce este aplicația Coop Wallet pe care ați lansat-o recent?

“Este poarta de acces către business-urile locale cuprinse în cooperativa The Coop Network. Relația dintre membri și cooperativă se face prin intermediul acestei aplicații. Ea ajută ca investițiile în afacerile locale înscrise în cooperativă să fie simple, sigure și 100% transparente.

Aplicația se descarcă din Apple Store sau Google Play. Oportunitățile de investiție vor fi lansate treptat aici, în aplicație. La acest moment avem două runde deschise. Când acestea vor trece de 70-80%, vor fi încărcate și următoarele.”, adaugă Arthur Fleischer.

În ce pot investi oamenii?

“La acest moment, în aplicația Coop Wallet sunt deschise runde de investiții pentru două dintre proiectele companiei de robotică și automatizare IQ Robotech – depozitare smart pentru ustensile, respectiv celule robotice de marcare cu laser.

Cooperativa are însă sub umbrela, pe lângă IQ Robotech, alte cinci business-uri locale, aflate în diferite etape de dezvoltare:

  • o fermă de cannabis medicinal, cultivat pentru producția și vânzarea uleiului CBD, în scopuri medicinale pentru oameni și animale;
  • o fermă ecologică de ovine;  exploatarea unui izvor de apă pură din zona Munților Apuseni, filtrată natural, și comercializarea acestei ape îmbuteliate în țară și în străinătate;
  • producția și vânzarea de sere modulare inteligente;
  • închirierea de drone utilitare și aplicații pentru misiuni de salvare, inspecție și recunoaștere în teren sau stingerea incendiilor.

Posibilitățile de investiție în aceste business-uri vor fi lansate gradual în aplicația Coop Wallet.”, spune Arthur Fleischer.

Ce aduce diferit Coop Wallet  pentru mediul de investiții?

“Coop Wallet permite oricui să investească, indiferent de experiența anterioară sau buget. Este accesibilă tuturor celor care vor să își mărească veniturile anuale. Deschide accesul către o piață altminteri destul de greu de pătruns. Investiția va avea o semnificație aparte inclusiv pentru economie locală, căci toate afacerile din cooperativă sunt românești. Totul se realizează într-un mediul controlat legislativ, prin legea cooperativei și prin smart contracts. Toate proiectele propuse sunt deja în derulare, cu acces 100% la evoluția lor și la date. “, a declarat Arthur Fleischer.

De ce să investească un membru interesat?

“Prin investiția făcută în cel puțin unul dintre proiecte, membrii au randament garantat, cuprins între 10-15% anual. Garantăm prin modul în care sunt lansate rundele pentru investiții.

Ambele proiecte deschise  acum pentru investiții sunt deja contractate de clienți ai business-ului din care ele fac parte- IQ Robotech. Au termene de plata calculate pentru ca investitorii să primească banii cu dobândă după un an de zile. Marja de profit obținut pe care ne-am calculat-o, permite cooperativei să ofere dobânzi garantate membrilor.

Tot aici avem și dividende de cooperative, pe care membrii le pot primi anual în funcție de contribuția acestora. Capitalul pe care fiecare membru alege să îl investească este protejat de statutul și legea cooperativei și implicit de contractul care se încheie între el și cooperativă.”, mai spune Arthur Fleischer.

De ce ați ales să folosiți tehnologia blockchain? Cum funcționează ea aici?

“Ca și inovație în spațiul blockchain, The Coop Network leagă direct cardurile digitale (NFTs) de apartenența legală ca membru la o cooperativă tradițională.

La înscrierea în cooperativă, fiind un proces 100% online, membrul primește un card digital (NFT), care îi facilitează procesul de înregistrare și îi garantează identitatea unică, cât și securitatea datelor înregistrate.

Se încheie un Smart Contract între investitor și cooperativă iar procesul de investiție este automatizat. Contractul este mediat de tehnologia blockchain, care este cea mai avansată, dar mai ales transparentă și corectă. Se reduce semnificativ și riscul de fraudă.”, adaugă Fleischer.

Informații detaliate despre cum funcționează cooperativa, cum se poate investi, pot fi găsite pe site-ul The Coop Network.

Aplicația Coop Wallet poate fi descărcată de aici.

Cele mai recente știri

To Top