Candidatul PSD la Preşedinţie, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că, în prezent, în 119 unităţi medicale din ţară se derulează proiecte de investiţii în infrastructura spitalicească.
El a efectuat, duminică, o vizită la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.
„Extinderi la Blocul Operator şi la zona de ATI, în acest moment, în toată România, sunt în 119 spitale de pe tot teritoriul României. Marea majoritate au avut acest curaj, între timp, lucrurile s-au rezolvat prin ‘Anghel Saligny’, prin PNDL şi, normal, comunităţile şi-au recuperat banii şi au pornit alte investiţii”, a afirmat Ciolacu.
Liderul PSD şi-a exprimat satisfacţia cu privire la faptul că, „în sfârşit”, în România, se vorbeşte despre spitale noi.
„Mă bucur mult că, în sfârşit, şi, de asta, câteodată, nu înţeleg partenerii de guvernare, vorbim de spitale noi în 14, în acest moment sunt 14 şantiere mari în diverse stadii de finalizare. La Bistriţa Năsăud s-a şi finalizat, cred că în ianuarie se termină şi utilarea. Avem şi Spitalul de Mari Arşi, în sfârşit, pornit la Timişoara, de această coaliţie de guvernare şi cu acest Guvern al României, de altfel. Este Centrul de excelenţă de neurochirurgie de la Cluj aproape finalizat. Deci, lucrurile, pentru prima oară, cu mândrie o spun, se mişcă. Important este să continuăm acest ritm. Şi pentru o viitoare investiţie pe BEI şi pe componentă de fonduri europene, pe exerciţiul actual, o să vină la dumneavoastră o investiţie într-un spital nou, de această dată, de 51 de milioane de euro cu tot cu dotare. (…) E un plan integrat pe care niciun prim-ministru şi niciun Guvern nu poate să-l facă decât împreună cu autorităţile locale”, a susţinut premierul.
Potrivit acestuia, românii plecaţi la muncă în străinătate nu se vor întoarce în ţară atât timp cât nu pot beneficia de o infrastructură corespunzătoare în Sănătate şi în Educaţie.
Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Marian Pavel, a precizat că la Spitalul Judeţean din Slobozia s-au realizat patru investiţii.
„În spitalul judeţean au fost patru investiţii: modernizare Ambulatoriu, extindere UPU, construire Bloc Operator şi reabilitare incintă spital. UPU a fost recepţionat şi finalizat, Ambulatoriul în câteva săptămâni se finalizează, mai sunt doar chestiuni de documente, de plăţi, iar în Blocul Operator suntem astăzi, ca şi execuţie, undeva la 90 şi ceva la sută, probabil, până la sfârşitul anului, cu siguranţă, se va închide. În modernizare incintă spital durează. (…) Am predat o parte din spital către constructor, 30 şi ceva la sută, urmează să mutăm Neonatologia şi toate celelalte şi să predăm altă zonă de lucru către constructor”, a explicat Pavel.