Actualitate

Derco şi Aerostar au semnat un Acord pentru întreţinerea flotei de avioane F-16 a Forţelor Aeriene Române

Foto: iStock

Derco, o companie din grupul Lockheed Martin, a semnat un acord cu Aerostar S.A. pentru repararea trenurilor de aterizare, a roţilor şi a frânelor în vederea asigurării mentenanţei flotei de avioane F-16 a Forţelor Aeriene Române, reducând timpii de execuţie şi îmbunătăţind logistica pentru pregătirea misiunii.

Conform unui comunicat al Lockheed Martin, remis, vineri, AGERPRES, prin utilizarea instrumentelor specializate, echipamentelor, documentaţiei tehnice şi instruirii furnizate de Derco, Aerostar va fi dotată cu cunoştinţele şi competenţele necesare pentru a repara cu succes componente F-16.

„Suntem mândri de a fi cea mai recentă unitate din grupul Lockheed Martin care se asociază cu România prin acest nou acord cu Aerostar. Soluţia tehnologică Derco, pe care o împărtăşim cu Aerostar, va asigura pregătirea, eficienţa şi siguranţa personalului militar românesc care operează avioanele de luptă F-16”, a declarat preşedintele şi directorul general al Derco, Todd Morar.

Grigore Filip, preşedinte şi CEO al companiei din Bacău, a subliniat, la rândul său, că Aerostar va asigura activităţile de întreţinere şi reparaţii necesare pentru noile flote de aeronave din România şi din regiune.

„Dorim să consolidăm poziţia României pe această piaţă şi să ne bazăm pe capacităţile şi cunoştinţele noastre tehnice”, a spus Grigore Filip.

Acordul vine la câteva zile după ce primul Centru European de Instruire pentru F-16 a fost inaugurat la începutul acestei săptămâni la Baza Aeriană Feteşti, în sudul României, şi se bazează pe cei 26 de ani de cooperare a Lockheed Martin cu România în sprijinul apărării naţionale, industriei şi a mediului academic.

„În calitate de lider mondial în domeniul tehnologiei, Lockheed Martin este decis să sprijine activitatea Ministerului Economiei în vederea consolidării capacităţilor industriei aerospaţiale şi de apărare din România şi să investească în parteneriate pe termen lung care să sprijine crearea de locuri de muncă înalt calificate şi transferul de tehnologie”, se menţionează în comunicat.

Înfiinţată în 1979, Derco are sediul în Milwaukee, statul Wisconsin, şi este un lider recunoscut în furnizarea de distribuţie de piese de schimb pentru aeronave, logistică, reparaţii de componente şi soluţii tehnice pentru clienţi din întreaga lume. Prin intermediul unor relaţii solide cu producători de top de echipamente originale (OEM), Derco are unul dintre cele mai mari şi mai diversificate stocuri de piese de schimb pentru aeronave din lume. În prezent, Derco este un integrator şi un furnizor de soluţii logistice complete care sprijină flotele militare şi comerciale din 65 de ţări.

Cu sediul în Bethesda, statul Maryland, Lockheed Martin Corporation este o companie internaţională din industria aerospaţială şi de securitate, cu aproximativ 116.000 angajaţi în întreaga lume, specializată în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, producţia, integrarea şi întreţinerea de sisteme, produse şi servicii tehnologice avansate.

Înfiinţată în 1953, Aerostar este cea mai importantă companie aerospaţială şi de apărare din România, specializată în producţie, asamblare şi integrări, precum şi suport logistic integrat pentru o gamă largă de sisteme de apărare şi aviaţie.

Cele mai recente știri

To Top