ING Bank România a acordat o finanțare verde în valoare de 426 milioane de lei companiei RetuRO Sistem Garanție Returnare, pentru implementarea celui mai important proiect de economie circulară la nivel național, care se bucură atât de implicarea sectorului privat cât și a statului român.
Sistemul de Garanție-Returnare, prin care ambalajele pentru băuturi vor fi recuperate și refolosite, va asigura trasabilitatea completă a deșeurilor și va crea un impact major pe piața de reciclare din România. Proiectul vizează recuperarea și reciclarea a peste 6 miliarde de ambalaje anual, integrând o schemă de stimulare financiară a returului ambalajelor.Totodată, acest proiect este esențial pentru atingerea țintelor de colectare și reciclare la care România s-a angajat în fața Uniunii Europene.
Pachetul de finanțare cuprinde un credit de investiții în valoare de 343 milioane de lei (69 milioane de euro) acordat pe o perioadă de 5 ani și un credit pentru capital de lucru de 83 milioane de lei (16,7 milioane de euro)cu o durată de 2 ani.
„Sustenabilitatea este o prioritate strategică pentru grupul ING și în egală măsură pentru ING Bank România. Suntem foarte entuziasmați și onorați să contribuim la cel mai amplu proiect de economie circulară din țară, în calitate de partener financiar al RetuRO. Este un proiect care se încadrează perfect în misiunea noastră de a face diferența pentru clienții noștri și pentru societate.
Suntem recunoscători managementului și acționariatului RetuRO pentru încrederea acordată. Această finanțare verde este una dintre cele mai importante tranzacții de acest fel acordate până acum în România, fiind încheiată în timp record, cu sprijinul tuturor părților implicate. Privim cu mare încredere acest parteneriat, care cu siguranță va aduce un impact pozitiv în tranziția României către o economie verde”, a declarat cu această ocazie Mihaela Bîtu, CEO, ING Bank România.
Împrumutul integral privat obținut de RetuRO va susține activitatea operațională a Sistemului de Garanție-Returnare, ce include crearea și operarea centrelor regionale, unde se vor asigura numărarea, sortarea și pregătirea pentru reciclare a ambalajelor returnate.