Tehnologie

Google a lansat un program de competenţe în cybersecurity pentru studenţii din opt ţări, inclusiv din România

Foto: iStock

Google anunţă lansarea un program în valoare de 10 milioane de dolari, destinat studenţilor europeni din opt ţări, inclusiv din România, care va ajuta la formarea de competenţe şi experţi în domeniul securităţii cibernetice.

Conform unei postări publicată pe blogul companiei, programul „European Cybersecurity Seminars”, dezvoltat de Google în parteneriat cu European Cyber Conflict Research Incubator, este primul de acest fel din Europa şi îşi propune să încurajeze studenţii europeni să înceapă o carieră în acest domeniu.

În acest fel, European Cybersecurity Seminars va oferi granturi universităţilor din Europa pentru a ajuta la diminuarea deficitului de experţi din domeniul securităţii cibernetice, despre care Uniunea Europeană (UE) estimează că este de până la 500.000 de profesionişti.

Universităţile care se înscriu în acest proiect vor putea accesa un program de formare ce va include cursuri în domeniul securităţii cibernetice, destinate studenţilor din toate mediile academice şi fără experienţă anterioară.

Cele opt ţări europene în care Google.org va sprijini şi finanţa programe universitare sunt: România, Polonia, Spania, Ucraina, Franţa, Germania, Grecia şi Cehia.

Înscrierile sunt deschise începând de miercuri, 29 noiembrie, iar universităţile din aceste ţări pot aplica la program prin accesarea linkului https://cyberseminars.withgoogle.com/.

Cele mai recente știri

To Top