Business

Hanga (BVB): Alături de sectorul bancar, bursa este un pilon extrem de important în susţinerea economiei locale

Foto: iStock

Bursa este un pilon extrem de important în susţinerea economiei locale, a companiilor locale, alături de sectorul bancar, o platformă care creează campioni locali care au capacitatea de a deveni campioni regionali, a declarat, miercuri, Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

„Alături de sectorul bancar, bursa este un pilon extrem de important în susţinerea economiei locale, a companiilor locale. Bursa este totdeauna o platformă care creează campioni locali, care au capacitatea de a se dezvolta, de a creşte, de a deveni campioni regionali. Aceasta este o realitate pe care o vedem uitându-ne la economiile care sunt reper pentru noi. Este o realitate care începe să prindă contur şi în România. Vedem lucrurile întâmplându-se şi aici – şi dorim să ajutăm cu expertiza noastră şi pe colegii şi prietenii noştri din Republica Moldova”, a menţionat Radu Hanga, la cea de-a II-a ediţie a forumului Moldova – România: Capital Bridges.

El a subliniat că accesul la capital este cel puţin la fel de important cum este accesul la creditul bancar.

„Când vorbim despre dezvoltarea companiilor locale, accesul la capital este cel puţin la fel de important cum este accesul la creditul bancar. Ştim că pentru orice companie, atunci când merge la bancă pentru a acesta un credit, prima întrebare este legată de capitalul pe care îl are. Capitalul este înaintea creditului”, a mai spus Radu Hanga.

În opinia sa, companiile trebuie să aibă acces la capital pentru a avea acces la credit şi pentru a se dezvolta.

„Noi facem lucrul acesta. Suntem un catalizator pentru dezvoltarea în continuare a sectorului bancar. O facem în România, sperăm să putem ajuta să se întâmple acelaşi lucru şi în Moldova. Pe de altă parte, şi ziua de astăzi ne arată lucrul acesta. Bursa nu este doar despre capital. Bursa este şi despre vizibilitate, este despre poziţionare. O companie care se listează la bursă, noi spunem că se urcă pe o scenă, care o face mai vizibilă nu doar în faţa investitorilor, ci şi în faţa clienţilor ei. Este o scenă pe care se văd nu doar acţiunile companiilor şi rezultatele ei financiare, este o scenă pe care se văd produsele, serviciile companiei. Este o scenă care ajută compania să crească. Până la urmă, asta suntem noi, exact ceea ce facem astăzi. Suntem bucuroşi să putem face acest lucru pentru economia românească şi pentru companiile româneşti. Suntem bucuroşi pentru faptul că evenimentele de genul „Moldova – România: Capital Bridges” ne dau oportunitatea să împărtăşim din experienţa noastră”, a adăugat preşedintele BVB.

Reprezentanţi guvernamentali de rang înalt, cei din conducerea autorităţilor de reglementare şi supraveghere ale pieţelor financiare, precum şi ai sectorului financiar şi mediului de afaceri din Republica Moldova şi România participă miercuri la cea de-a II-a ediţie a forumului Moldova – România: Capital Bridges.

Cele mai recente știri

To Top