Ministerul Finanţelor afirmă că informaţiile referitoare la creşterea impozitelor pe dividende şi anularea stimulentelor fiscale pentru angajaţii din construcţii provin dintr-un document vechi de lucru şi precizează că se aflã în dialog cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a identifica cele mai bune soluţii care sã ducã la dezvoltarea economicã, precum şi la alinierea la principiile economice asumate ca membru al UE, fãrã însã a fi stabilit un set de mãsuri care sã facã obiectul unei reforme fiscale.
”Referitor la informaţiile apãrute în spaţiul public cu privire la intenţia Guvernului de a majora taxe şi impozite, precum şi de a elimina anumite facilitãţi fiscale, Ministerul Finanţelor precizeazã cã informaţiile prezentate provin dintr-un document vechi de lucru şi nu reprezintã planurile actuale ale Guvernului. În acest moment, Ministerul Finanţelor se aflã în dialog cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a identifica cele mai bune soluţii care sã ducã la dezvoltarea economicã, precum şi la alinierea la principiile economice asumate ca membru al UE, fãrã însã a fi stabilite un set de mãsuri care sã facã obiectul unei reforme fiscale”, transmite instituţia.
De asemenea, precizează cã orice schimbare fiscalã semnificativã va fi anunţatã oficial şi va face obiectul unor dezbateri publice cu mediul de afaceri şi societatea civilã înainte de a fi adoptatã în Guvern.
Guvernul a adoptat deja o serie de măsuri fiscale, dar o altă parte urmează să fie adoptate, printre care majorarea impozitării dividendelor de la 8% la 10%, taxarea altor forme de capital şi eliminarea stimulentelor fiscale pentru angajaţii din construcţii, relevă acte guvernamentale analizate de Profit.ro. Executivul are în vedere, în schimb, creşterea deducerilor personale de bază.