Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro, investiţia beneficiarului urmând să fie amortizată în aproximativ 3 ani, potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES.
„Proiectele de tip rooftop au o putere cumulată de 416 kWp şi au fost instalate pe acoperişul a două hale industriale aparţinând beneficiarului, situate în Piteşti, judeţul Argeş, respectiv comuna Budeşti, judeţul Vâlcea”, se arată în documentul citat.
Cele două centrale fotovoltaice sunt formate din 928 panouri ce acoperă o suprafaţă totală de 3.200 mp. Panourile vor produce în total 416 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 60% din necesarul energetic al companiei.
Panourile solare reduc cantitatea de emisii de CO2 emise în atmosferă cu aproximativ 160 de tone pe an iar deşeurile radioactive cu 1,4 kg pe an.
„Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021, un marketplace dedicat calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon”, se mai spune în comunicat.
Conform companiei, atributele verzi, atât cele obţinute pentru acţiuni sustenabile individuale, cât şi creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent şi securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon şi îmbunătăţirii politicilor ESG.
„Panourile fotovoltaice asigură descentralizarea. Beneficiile operaţionale şi financiare sunt evidente, şi, pe de altă parte, contribuim la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a amprentei de carbon”, a afirmat Daniel Lazăr, administrator Com Divers, în comunicatul citat.
La rândul său, Armand Domuţa, CEO & Founder Restart Energy, a subliniat că accesul facil şi abundent la surse proprii de energie ieftină şi regenerabilă este un element esenţial pentru a putea susţine o industrie modernă.
„Sustenabilitatea, energia verde, solară, fie că este istalaţie tip rooftop sau sol, oferă clientului predictibilitate a costului şi saving de energie în cadrul proceselor sale de aproximativ 50%. Proiectele de energie solară implementate de Restart Energy până în acest moment, prin Divizia Solar, au produs aproximativ 20,54 Gwh de energie verde, iar pentru 2024 obiectivul nostru este de a dubla această cantitate”, a menţionat Armand Domuţa.
Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanţă şi proiectare, până la implementare.
În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanţarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toţi clienţii finali.
În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.
Restart Energy este o companie din prima linie în domeniul energiei care deţine capital mixt româno-american.
Com Divers este o companie specializată în transport intern şi internaţional de mărfuri, oferind servicii integrate de logistică şi expediţii. Compania dispune de un service autorizat pentru autocamioane şi semiremorci şi comercializează piese de schimb şi accesorii auto pentru autovehicule de mare tonaj.