Edilul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a reiterat că Municipalitatea ar trebui să conteste în instanţă retrocedarea celor douăsprezece hectare din Parcul IOR.
„Noi, Primăria Sectorului 3, am pierdut de fiecare dată pe excepţie, invocată în primul rând de Primăria Generală, care a venit în instanţă. Uitaţi-vă pe încheierea de şedinţă, unde avocaţii plătiţi de Primăria Generală şi împuterniciţi de primarul general au susţinut de fiecare dată în instanţă că ar trebui ca Primăria Sectorului 3 să fie eliminată din acest proces, pentru că nu are calitate procesuală. Singura dată când s-a judecat pe fond, noi am câştigat şi am obţinut o hotărâre judecătorească – este adevărat, care nu a rămas definitivă -, dar în hotărâre scria aşa: nulitatea absolută a documentului de retrocedare. Ce s-a întâmplat? Primăria Generală a venit şi a făcut recurs acelei decizii şi a cerut ca Primăria Sectorului 3 să fie dată afară din acest proces, pentru că au zis dânşii: chiar dacă ar câştiga Primăria Sectorului 3 terenul, adică acea parte din Parcul IOR, se va întoarce în patrimoniul nostru, al Primăriei Generale, iar noi nu dorim; în consecinţă, instanţa, luând act de poziţia PMB, a zis: Domn’e, Primăria Sectorului 3 nu are calitate procesuală”, a spus Robert Negoiţă, joi, la Digi 24.
În opinia sa, amenda de 35 milioane de euro pe care Poliţia Locală a aplicat-o proprietarului terenului retrocedat din Parcul IOR reprezintă „praf în ochi”.
„M-aş bucura să plătească, să ajungă măcar o instanţă să îi oblige să plătească, dar chiar dacă ar plăti acea amendă, problema nu este rezolvată, terenul tot nu e în continuare parc. Soluţia, obiectivul nostru, este ca acea parte de Bucureşti, acea parte semnificativă de parc să redevină parc”, a adăugat Robert Negoiţă.