Tehnologie

Șase tineri români au creat dispozitivul care revoluționează agricultura

agricultura
Foto: iStock

Șase tineri inovează sectorul agricol din România cu un dispozitiv inteligent. Au creat un sistem întreg de senzori și algoritmi care monitorizează în timp real sănătatea solului și a plantelor.

„Produsul nostru se numește Growwise și acesta monitorizează macronutrienții din sol, temperatura și umiditatea acestuia. El face acest lucru pentru ca mai târziu să se producă o recoltă mult mai bogată din punct de vedere nutritiv.

Am primit recomandarea de la specialiști să introducem și un senzor de pH care este foarte important pentru sănătatea plantei „, a declarat Alexandra Morar, Liceul Teoretic Avram Iancu, Cluj, potrivit Antena 3 CNN.

„Senzorul monitorizează care anume macronutrienți lipsesc și se primește o notificare prin intermediul aplicației pentru a ști ce îngrășământ să oferi. În total, senzorul și aplicația au durat vreo patru luni. Pentru a o aduce în stadiul de funcționare a durat șase luni”, precizează Augustin Babii, Liceul Lucian Blaga, Cluj.

Tinerii au declarat faptul că decizia lor de a crea un aparat destinat agriculturii a fost dată de studiile apărute în ultimii ani care demonstrează că în produsele vegetale calitatea nutrienților a scăzut considerabil.

Echipamentul și aplicația sunt în valoare de 300 de euro.

Cele mai recente știri

To Top