Bucureștiul a devenit, marți, epicentrul dezbaterilor economice, reunind cei mai influenți actori din mediul financiar și de afaceri la Intelligent Money Marathon 2025 – un eveniment organizat de Antena 3 CNN și revista Income Magazine, în parteneriat cu IMM România, Asociația Română a Băncilor și Academia de Studii Economice.
Reprezentanți ai Guvernului, ai Băncii Naționale, parlamentari, directori de bănci, consultanți financiari și antreprenori au dezbătut cele mai importante provocări și soluții financiare ale momentului. Evenimentul este considerat un reper al anului pentru toți cei implicați în economie, antreprenoriat și sistemul bancar.
În cadrul unei intervenții, Gabriel Pralea, Director Direcţia de Administrare a Reţelei Teritoriale, CEC Bank, prezent la eveniment a punctat trei direcții esențiale prin care digitalizarea poate impulsiona creșterea companiilor mici și mijlocii:
„Dacă ne uităm la potențialul digitalizării pentru companiile de IMM, cred că ar trebui să avem în vedere trei verticale. Prima se referă la creșterea competitivității comerciale, care ajută firmele să obțină venituri mai mari și să genereze mai multă valoare adăugată. A doua este creșterea eficienței operaționale, ceea ce înseamnă productivitate sporită pentru angajați și resurse, dar și reducerea costurilor. Iar a treia – din ce în ce mai importantă – ține de securitatea cibernetică, pentru protejarea datelor și a valorii create de aceste companii”, a declarat acesta.
În plus, a fost subliniată și necesitatea creșterii competențelor digitale ale angajaților:
„Educația digitală este fundamentală pentru ca tehnologia să fie utilizată corect și în siguranță. Totodată, investițiile în hardware, software și aplicații moderne sunt vitale pentru eficiența și competitivitatea IMM-urilor”, a mai spus Pralea.
În cadrul conferinței, specialiștii au atras atenția că în contextul unei cereri instabile pe piață, digitalizarea nu mai este o opțiune, ci o necesitate strategică.
