Energie

Sprijinul pentru compensarea preţurilor la energie destinat persoanelor vulnerabile va putea fi asigurat şi prin POIM

energie electrica
Foto: iStock

Sprijinul pentru compensarea preţurilor la energie destinat categoriilor de peroanele vulnerabile va putea fi asigurat şi prin Programul operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, precum şi prin Programul operaţional Competitivitate 2014- 2020, în limita economiilor identificate la nivelul acestor programe.

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează OUG nr. 166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea acestui sprijin, suportat parţial din fonduri externe nerambursabile,

„Se asigură în continuare fondurile pentru plata sprijinului care se acordă populaţiei vulnerabile pentru compensarea preţului la energie, conform prevederilor OUG nr. 166/2022. Astfel, sumele necesare vor fi asigurate din fonduri europene, atât prin Programul operaţional ‘Capital Uman’, Programul operaţional Regional şi Programul operaţional ‘Capacitate administrativă’, cum a fost până în prezent, cât şi prin Programul operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 precum şi Programul operaţional Competitivitate 2014- 2020, în limita economiilor care sunt identificate la nivelul acestor programe”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Bugetul măsurii temporare „Sprijin pentru compensarea preţurilor la energie destinat categoriilor de peroanele vulnerabile” a fost stabilit la 4 miliarde de lei.

„Cardurile de energie aflate acum în circulaţie, respectiv peste 1,6 milioane, au fost alimentate cu o nouă tranşă în valoare de 700 de lei/pentru fiecare beneficiar. Noile carduri, aflate în proces de distribuire, vor fi alimentate cu aceeaşi sumă de bani după ce Poşta Română va anunţa că acestea ajung la cei aproximativ 400.000 de beneficiari”, mai menţionează comunicatul de presă al Guvernului.

Cele mai recente știri

To Top