Business

Termenul până la care microîntreprinderile trebuie să anunţe aplicarea sau ieşirea din sistemul de impunere pe venituri, prorogat

bani
Foto: iStock

Ministerul Finanţelor va propune prorogarea până la 15 aprilie 2024 a termenului până la care microîntreprinderile trebuie să anunţe autorităţile fiscale despre aplicarea sau ieşirea din sistemul de impunere pe venituri, a anunţat, miercuri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Pentru analiza stabilirii plafonului de 500.000 euro în cazul „întreprinderilor legate” având în vedere modificările propuse privind „întreprinderile legate” din proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aflat pe site-ul Ministerului Finanţelor din 13 martie 2024, urmează ca Ministerul Finanţelor să propună prorogarea termenului prevăzut la art. 55 alin. (2) şi la alin. (5) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru comunicarea către organele fiscale a menţiunilor privind aplicarea/ieşirea din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, de la data de 31 martie 2024 la data de 15 aprilie 2024, inclusiv”, se arată în comunicatul instituţiei.

Potrivit proiectului de ordonanţă publicat în 13 martie de Ministerul Finanţelor, o întreprindere este legată cu o alta dacă una dintre companii deţine minimum 25% la cealaltă (inclusiv deţinere a drepturilor de vot), ambele sunt deţinute în proporţie de 25% de o altă persoană fizică sau juridică (inclusiv deţinere a drepturilor de vot) sau dacă o persoană fizică are un PFA sau altă formă de organizare individuală şi deţine şi minimum 25% într-o companie.

Cele mai recente știri

To Top