Timp liber

TOP 10 destinații căutate de români pentru vacanțe în 2024

O analiză a platformei de călătorii eSky.ro dezvăluie tendințele fascinante ale românilor pentru vacanțele din 2024. Datele colectate în perioada 1 Ianuarie – 12 Februarie 2024 evidențiază o dorință puternică pentru evadarea din cotidian în destinații precum Roma, Dubai și Paris, acestea fiind orașele cele mai căutate de români pentru Vacanțele și City Break-urile de anul acesta.

Roma și Dubai conduc detașat în topul preferințelor românilor

Roma se situează pe primul loc în topul preferințelor românilor, 19% dintre cei care și-au planificat călătoriile pe platforma eSky.ro în perioada 1 ianuarie – 12 februarie 2024 optând pentru această destinație. Atmosfera romantică, istoria bogată și gastronomia delicioasă atrag vizitatori din toate colțurile lumii, iar românii nu fac excepție. Prețurile unui City Break (Zbor Dus-Întors + Hotel) în Roma pentru prima jumătate a acestui an încep de la numai 79 €/persoană/noapte. Pe locul doi se află Dubai, destinație căutată de 17% dintre utilizatorii eSky.ro. Atracțiile futuriste, plajele spectaculoase și opțiunile de shopping nelimitate fac din această destinație o alegere ideală pentru cei care își doresc o experiență extravagantă. Pentru Dubai, prețul unui City Break pe eSky.ro care constă în zbor dus-întors și cazare 2 nopți la hotel de 4 stele pornește de la 211 €/persoană.

Cu 12% dintre persoane optând pentru această destinație, Parisul rămâne un oraș care atrage vizitatori români prin farmecul său aparte și atmosfera boemă. Cei care își doresc să îl viziteze anul acesta pot plăti doar 113 €/persoană pentru zbor dus-întors și cazare 2 nopți la hotel.

Pe următoarele două poziții se află Barcelona (11%) și Milano (10%). Ambele orașe oferă o combinație unică de cultură vibrantă, arhitectură impresionantă și o atmosferă energică, perfectă pentru o vacanță memorabilă.

Pe locul șase în topul preferințelor românilor se poziționează Istanbul, acesta fiind ales de către 8% dintre călători. Amestecul fascinant de culturi, moscheile grandioase și bazarurile pline de viață fac din acest oraș o destinație unică și exotică. Rimini (7%) și Veneția (6%) completează topul destinațiilor europene preferate de români. Rimini oferă o vacanță relaxantă la malul Mării Adriatice, în timp ce Veneția seduce cu romantismul canalelor sale și arhitectura sa unică.

Destinațiile care atrag românii doritori de o vacanță pe malul mării sunt Antalya (6%) și Paphos (5%). Plajele turcoaz, resorturile luxoase și cultura vibrantă a Turciei fac din Antalya o alegere excelentă pentru o vacanță relaxantă. Pe de altă parte, Paphos, situată pe insula Cipru, oferă o combinație perfectă de plaje spectaculoase, situri arheologice fascinante și o atmosferă prietenoasă.

“Anul 2024 se anunță a fi un an plin de călătorii pentru români, cu destinații diverse și multe experiențe memorabile plănuite. Aceștia au profitat de promoțiile specifice începutului de an și au manifestat un real interes pentru planificarea imediată a vacanțelor de anul acesta” afirmă Diana Hăprean, reprezentanta platformei de călătorii eSky.ro.

Călătoriile în doi pentru perioada imediat următoare au fost cele mai căutate

Potrivit analiștilor eSky.ro, tendința românilor în luna ianuarie și în prima jumătate a lunii februarie a fost de a opta pentru Vacanțe și City break-uri pentru perioada imediat următoare, aceștia planificându-și călătorii cu data de început în următoarele 14 zile din momentul rezervării. Un alt aspect interesant de observat este faptul că românii sunt interesați cu preponderență de călătoriile în doi, 79% dintre utilizatorii eSky.ro fiind în căutarea unor City break-uri și Vacanțe pentru 2 persoane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top