Asigurări

UNSAR: Cele mai mari 10 despăgubiri achitate anul trecut mediului de afaceri, în baza asigurărilor dedicate, au depăşit 21,1 milioane euro

bani ron lei taxe

Primele cele mai mari 10 despăgubiri achitate anul trecut mediului de afaceri, în baza asigurărilor dedicate, au depăşit 21,1 milioane euro (105 milioane lei), arată Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

”Primele cele mai mari 10 despăgubiri achitate anul trecut mediului de afaceri, în baza asigurărilor dedicate, însumează valoarea de peste 21,1 milioane euro (105 milioane lei), reiese din cea mai recentă analiză realizată la nivelul asociaţiei. Mai mult de jumătate din această valoare reprezintă cheltuieli generate unei companii asigurate de producerea unui incendiu. Acestea au fost însă acoperite de o asigurare de bunuri şi proprietăţi care avea inclusă şi clauza de business interruption, adică au fost preluate inclusiv costurile generate de întreruperea activităţii”, arată datele UNSAR.

Fenomenele atmosferice produc la rândul lor daune importante afacerilor, totalizând 15% din valoarea celor mai mari 10 dosare de daună despăgubite de companiile membre UNSAR. De altfel, cea mai mare daună cauzată de furtună a fost de circa 1 milion euro.

”Mediul de afaceri este expus unei diversităţi de riscuri. Acestea pot cauza încetarea activităţii, provocând astfel pagube financiare tuturor celor care depind de acel business – antreprenori, angajaţi, parteneri de afaceri etc. Important este să ne informăm de la #OAMENIIdinAsigurări şi să avem mereu alături o companie de asigurări care să preia şi să gestioneze aceste riscuri – pentru a avea garanţia continuităţii afacerii”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Indiferent de dimensiunea unei afaceri, pot apărea diverse situaţii care să o pună în pericol. Chiar dacă riscul face parte din ADN-ul unui antreprenor, este bine de ştiut că există soluţii de transfer al riscurilor către companiile de asigurări – specializate în gestionarea acestora.

”Un mediu antreprenorial bine pregătit în faţa neprevăzutului este unul complet asigurat printr-un plan #BusinessSOS. Incendiile, exploziile, fenomenele atmosferice, avariile echipamentelor sau fluctuaţiile de personal sunt doar câteva exemple de provocări pentru care există soluţii dedicate, oferite de către companiile de asigurări”, a precizat Alina Bărbulescu, specialist asigurări bunuri & proprietăţi în cadrul UNSAR.

Există situaţii care pot duce la întreruperea activităţii pe care niciun om de afaceri nu ar trebui să şi le asume, cum ar fi: incendii, cutremure, furtuni, inundaţii, avarii accidentale ale maşinilor/utilajelor, pierderi financiare etc. Astfel de evenimente pot genera pierderi importante din cauza încetării producţiei, a creşterii cheltuielilor de operare (de exemplu, dacă eşti constrâns să te muţi temporar în altă locaţie pentru continuarea activităţii), a imposibilităţii de a accesa facilităţile de lucru, a apariţiei unor eventuale blocaje pe lanţul de distribuţie sau aprovizionare etc.

”Tocmai de aceea, specialiştii recomandă ca orice afacere să aibă un plan de asigurări dedicat fiecărui tip de activitate. Indiferent că vorbim despre activităţi de birou, producţie, consultanţă, mentenanţă, construcţie sau distribuţie – un plan de asigurări bine structurat anti-neprevăzut este soluţia potrivită care poate oferi continuitate oricărui business”, menţionează UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurătorii din România plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

 

Cele mai recente știri

To Top