Actualitate

Aproximativ 50 de tone de deşeuri din Italia şi Danemarca, blocate să intre în România

Aproximativ 50 de tone de deşeuri provenite din Italia şi Danemarca au fost blocate de autorităţile române de la frontiera de vest să intre în ţară, după ce s-a constatat că transporturile sunt ilegale.

Deşeurile erau încărcate în trei autocamioane conduse de români şi verificate la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II şi Borş II.

„Aceştia transportau 49.436 kilograme deşeuri, constând în diverse bunuri (pilitură şi şpan neferos, componente demontate din panouri fotovoltaice, calculatoare, îmbrăcăminte second-hand şi accesorii pentru autoturisme din dezmembrări), bunuri care proveneau de la societăţi comerciale din Italia şi Danemarca pentru diferite firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentaţilor Protecţiei Consumatorului Bihor şi Arad, stabilind faptul că şoferii nu deţin documente complete necesare importului de deşeuri”, a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile au dispus ca deşeurile să fie întoarse la expeditori.

Cele mai recente știri

To Top