Asigurări

ASF derulează o serie de acţiuni de educaţie financiară, în această săptămână

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) derulează, în perioada 7 – 13 octombrie 2024, o serie de acţiuni de educaţie financiară pentru elevi, studenţi şi adulţi, sub egida „Săptămânii Mondiale a Investitorului” (World Investor Week – WIW), informează luni autoritatea.

Conform sursei citate, acţiunile de educaţie financiară au drept scop conştientizarea importanţei dobândirii noţiunilor specifice pieţelor financiare non-bancare de către elevi, tineri, dar şi de către publicul larg.

„Săptămâna WIW a debutat luni, la Bursa de Valori Bucureşti, în prezenţa a peste 100 de elevi de la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” şi de la Colegiul Economic „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti care au luat parte la deschiderea simbolică a şedinţei de tranzacţionare şi la un workshop interactiv despre piaţa de capital şi investiţii. De asemenea, elevii celor două licee au participat la un concurs pe teme de educaţie financiară.”, se menţionează în comunicat.

Totodată, în cadrul săptămânii WIW, aflată la cea de-a opta ediţie, ASF derulează o serie de acţiuni de educaţie financiară adresate elevilor, studenţilor, dar şi adulţilor.

„Lectorii ASF vor susţine ore de educaţie financiară la Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân” din Bucureşti, dar şi Laboratoare Academice, în parteneriat cu Institutul de Studii Financiare, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad şi la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. De asemenea, aceştia vor susţine un workshop în cadrul programului Wellness Financiar, dedicat membrilor Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).”, se mai precizează în comunicat.

În plus, specialiştii ASF vor susţine prezentări pe teme financiare în cadrul unor conferinţe de specialitate care se desfăşoară în această săptămână la Arad şi la Cluj-Napoca. De asemenea, în săptămâna WIW, Depozitarul Central va oferi gratuit populaţiei serviciul de înregistrare a codului IBAN.

„World Investor Week este un demers iniţiat de International Organization of Securities Commissions (IOSCO). Autoritatea de Supraveghere Financiară este membră a IOSCO şi în această calitate susţine demersurile organizaţiei, care a lansat în 2017 conceptul World Investor Week, conştientizând nevoia de educaţie financiară în contextul unei pieţe financiare în schimbare şi a unui comportament bazat din ce în ce mai mult pe asumarea unor riscuri mari”, susţin reprezentanţii ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Cele mai recente știri

To Top