Contractele futures pentru ţiţeiul Brent şi WTI au scăzut marţi cu aproape 5% – Income Magazine
Energie

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent şi WTI au scăzut marţi cu aproape 5%

petrol titei
Foto: iStock

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent şi WTI au scăzut marţi cu aproape 5%, în condiţiile în care temerile privind întreruperile aprovizionării din cauza conflictului dintre Israel şi Iran s-au diminuat, după ce Hezbollah susţinut de Iran şi-a exprimat sprijinul pentru o propunere de încetare a focului prezentată de guvernul libanez, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 3,70 USD, sau cu 4,57%, la 77,23 USD pe baril. Contractele futures pentru West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 3,57 dolari sau cu 4,63%, la 73,57 dolari pe baril.

Scăderea, care a început lent, din cauza temerilor privind reducerea cererii chineze, s-a accentuat după ce Hezbollah a semnalat sprijinul pentru încetarea focului, în timp ce Israelul şi-a extins războiul la sol în Liban în loc să atace infrastructura petrolieră a Iranului.

”Acel Hezbollah este deschis către o încetare a focului, acesta este tipul de titlu pe care sar oamenii. Ar trebui să existe multă volatilitate în sus şi în jos în acest sens”, a spus Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group.

Luni, Brent a crescut peste 80 de dolari pe baril pentru prima dată din august, după un câştig de peste 3% peste zi. Aceasta a urmat celui mai mare câştig săptămânal din peste un an, de aproximativ 8%, în săptămâna până vineri, din cauza îngrijorărilor tot mai mari de răspândire a războiului în Orientul Mijlociu.

Hezbollah a lăsat uşa deschisă marţi către o încetare a focului negociată cu Israelul, după ce forţele israeliene au ridicat miza conflictului cu inamicul său susţinut de Iran, făcând noi incursiuni în sudul Libanului.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a declarat marţi că se pare că înlocuitorul liderului Hezbollah ucis, Sayyed Hassan Nasrallah, a fost şi el eliminat.

Creşterea preţurilor petrolului a început după ce Iranul a lansat un baraj de rachete asupra Israelului la 1 octombrie. Israelul a jurat să riposteze şi a spus că îşi cântăreşte opţiunile, instalaţiile petroliere ale Iranului fiind considerate o posibilă ţintă.

Unii analişti au spus că un atac asupra infrastructurii petroliere iraniene este puţin probabil şi au avertizat că preţurile petrolului s-ar putea confrunta cu o presiune considerabilă în scădere dacă Israelul se concentrează asupra oricărei alte ţinte.

 

Cele mai recente știri

To Top