Actualitate

Direcţie dedicată Inteligenţei Artificiale Generative, dezvoltată de o companie globală IT, prezentă şi în România

O companie globală de IT, cu prezenţă şi în România, anunţă lansarea unei Direcţii de cercetare dedicată Generative AI (GenAI), în care o echipă internaţională de specialişti va experimenta şi dezvolta soluţii bazate pe această tehnologie.

„Scopul noii direcţii este de a accelera implementarea tehnologiilor AI disruptive, cum este GenAI, în diferite domenii şi industrii, ajutând afacerile să rezolve probleme specifice şi să implementeze aceste inovaţii în lumea reală. De asemenea, compania îşi propune să îşi extindă expertiza în domeniul învăţării automate şi al modelelor de inteligenţă artificială multimodale. Inteligenţa artificială generativă este o tehnologie avansată care oferă computerelor capacitatea de a crea conţinut nou (texte, imagini, muzică sau videoclipuri) pe cont propriu. Prin utilizarea unor cantităţi mari de date pentru instruire, inteligenţa artificială poate imita creativitatea umană, deschizând noi oportunităţi de inovare într-o gamă largă de industrii, de la artă la producţie. Astfel, inteligenţa artificială generativă devine un element-cheie în soluţiile moderne de procesare a informaţiei (IPS)”, se arată într-un comunicat de presă al SoftServe.

În cadrul GenAI, compania va lucra în următoarele domenii-cheie: cercetarea şi validarea aplicaţiilor de inteligenţă artificială generativă, testarea AI pe cazuri de afaceri specifice, scalarea rapidă şi industrializarea inteligenţei artificiale. În cadrul activităţilor desfăşurate în noua Direcţie, specialiştii SoftServe vor utiliza instrumente şi platforme tehnologice variate: AWS, Google Cloud, Microsoft Azure şi NVidia.

Statisticile arată că piaţa globală de inteligenţă artificială generativă este estimată la 43 de miliarde de dolari, în 2023, iar potrivit analiştilor aceasta va creşte la 667 de miliarde de dolari, până în 2030.

SoftServe este o companie globală de IT, care oferă servicii de dezvoltare software şi consultanţă, prin intermediul a peste 12.000 de angajaţi care lucrează în cele mai mult de 50 de birouri aflate în întrega lume. Compania lucrează la peste 900 de proiecte active pentru clienţi din America de Nord, Uniunea Europeană şi Asia, şi are în prezent deschise o serie de roluri dedicate cercetării Gen AI şi AI, la nivel global.

Dezvoltatorul este prezent în România din luna mai 2022 şi are deja o echipă locală de peste o sută de persoane, iar planurile sunt de creştere până la 800 de angajaţi, pe termen mediu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top