Actualitate

Nepi Rockcastle a anunţat un buget de peste 650 milioane de euro pentru proiectele de dezvoltări

Dezvoltatorul imobiliar Nepi Rockcastle va aloca peste 650 de milioane de euro lucrărilor de construcţie şi reamenajare, acesta reprezentând cel mai mare program de investiţii în retailul comercial din Europa Centrală şi de Est, arată compania într-un comunicat.

„Consider că extinderea noastră în regiunea Europei Centrale şi de Est este o necesitate, pentru că aici există un potenţial remarcabil: spre deosebire de Europa de Vest, suprafaţa de spaţii comerciale este în continuare prea mică în raport cu cererea, iar economiile din regiune sunt într-un proces puternic de creştere. Tocmai de aceea ne-am calibrat strategia de dezvoltare, începând cu achiziţiile de proprietăţi pe care le-am făcut la finalul lui 2022 şi continuând cu dezvoltările şi proiectele majore derulate în 2023, precum şi adaptarea programului nostru de investiţii. Ne aşteptăm ca actualul portofoliu de proiecte aflate în dezvoltare să aducă profit din 2027”, a declarat Rudiger Dany, CEO al Nepi Rockcastle, în comunicat.

Compania are un portofoliu de 168.800 mp de proiecte în construcţie sau modernizare, deja demarate sau în plan pentru 2024, în România, Polonia, Bulgaria şi Ungaria.

Printre cele mai importante proiecte se află extinderea Promenada Mall, Bucureşti, a cărui finalizare este planificată la sfârşitul anului 2026, dezvoltarea Galaţi Retail Park, dezvoltarea Promenada Plovdiv, Bulgaria, modernizarea Bonarka City Center Mall, Cracovia, Polonia şi modernizarea Arena Mall, Budapesta, Ungaria.

De asemenea, dezvoltatorul intenţionează să extindă proiectul său pilot de succes, care a presupus instalarea de panouri fotovoltaice în tot portofoliu de proprietăţi din România, în 2022 şi 2023. Astfel, în prezent, aceste instalaţii produc 25% din necesarul total de energie al portofoliului din România.

Nepi Rockcastle este cel mai mare proprietar, dezvoltator şi administrator de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est (ECE), se precizează în comunicatul citat. Portofoliul companiei, în valoare de 6,8 miliarde de euro, cuprinde 2,2 milioane de metri pătraţi în nouă ţări din ECE.

Cele mai recente știri

To Top