Bănci

Revolut îşi mută sediul global în inima districtului financiar din Londra

Foto: iStock

Compania britanică de tehnologie financiară Revolut a anunţat joi că intenţionează să îşi mute sediul oficial din Londra în Canary Wharf, principalul district financiar al oraşului, în timp ce aşteaptă licenţa bancară în Marea Britanie, transmite CNBC.

Revolut îşi va muta sediul global în clădirea YY London din centrul Canary Wharf, pentru care a convenit un contract de închiriere pe 10 ani.

Drept urmare, Revolut îşi va creşte amprenta birourilor sale cu 40%, până la 113.000 de metri pătraţi, şi va ocupa patru etaje.

Compania intenţionează să-şi afişeze logo-ul prin două semne pe părţile laterale ale noii clădiri – imitând tendinţa mărcilor băncilor cu tradiţie, cum ar fi HSBC, Barclays şi Citigroup.

Revolut a spus că semnele rămân supuse autorizării.

HSBC a anunţat recent că îşi va muta sediul central mondial din turnul său Canary Wharf de 45 de etaje până în 2027, când va expira contractul de închiriere actual. Acest lucru a venit după ce firma a declarat că va reduce spaţiul de birouri cu aproape 40% la nivel global, pentru a reduce costurile şi a răspunde tendinţei de muncă hibridă.

Canary Wharf este principalul district financiar al Londrei, găzduind multe dintre cele mai mari bănci, asigurători şi alte instituţii financiare din lume.

Anunţul Revolut vine în momentul în care startupul bancar digital aşteaptă în continuare să audă despre succesul cererii sale pentru o licenţă bancară în Regatul Unit, care i-ar permite să lanseze produse de creditare, cum ar fi cardurile de credit şi împrumuturile personale.

Din 2021, compania aşteaptă undă verde de la autorităţile de reglementare ale oraşului, inclusiv Banca Angliei şi Autoritatea de Conduită Financiară.

Revolut a spus că decizia sa de a deschide un nou sediu global în inima oraşului demonstrează că firma rămâne dedicată pieţei din Marea Britanie.

”Acest nou sediu central întăreşte angajamentul nostru faţă de Marea Britanie, ţara noastră de origine, creând în acelaşi timp bazele pentru a susţine creşterea viitoare”, a declarat Francesca Carlesi, CEO al afacerii Revolut în Marea Britanie, într-o declaraţie de presă.

Cofondatorii Revolut Nikolay Storonsky şi Vlad Yatsenko – directorul general global al companiei şi, respectiv, directorul tehnologic al companiei – au criticat anterior Marea Britanie pentru că are un mediu de reglementare pe care l-au caracterizat ca fiind prea birocratic.

Compania s-a angajat anterior să-şi crească forţa de muncă globală cu 40% în 2024.

Revolut a spus că acum are peste 9 milioane de clienţi în Regatul Unit.

Vestea vine în timp ce angajatorii dezbat modalităţi de a-şi convinge angajaţii să revină la birou, în urma trecerii pe scară largă la munca la distanţă, declanşată de pandemia Covid-19.

Revolut a spus că va susţine abordarea de la distanţă, ceea ce înseamnă că angajaţii săi pot lucra de acasă, dar sunt încurajaţi să vină la birou pentru interacţiuni valoroase în persoană.

Cele mai recente știri

To Top