Energie

E.ON a predat anul trecut 161 de centrale electrice fotovoltaice la cheie companiilor partenere

panouri solare
Foto: iStock

Compania E.ON Energie România a finalizat şi predat la cheie, anul trecut, 161 de centrale electrice fotovoltaice pentru 142 de companii partenere care activează în diverse ramuri industriale, valoarea totală a proiectelor ridicându-se la aproape 30 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

„Construcţia centralelor fotovoltaice a presupus instalarea în locaţiile partenerilor, situate în 31 de judeţe, a 74.230 de module fotovoltaice pe o suprafaţă de 178.152 metri pătraţi, echivalentul a circa 25 de terenuri de fotbal”, se menţionează în comunicat.

Centralele fotovoltaice produc circa 38 de GWh de energie electrică regenerabilă anual, cantitate care ar fi suficientă pentru a alimenta circa 29.000 de locuinţe timp de un an întreg, având o capacitate instalată însumată de 32 MWp.

Potrivit sursei citate, acestea asigură companiilor partenere un grad important de independenţă energetică, de exemplu, pentru Transparent Design, Thimm Packaging şi Don Pedro centralele asigură circa 30% din necesarul lor anual de energie.

Totodată, contribuie la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu peste 10.000 tone pe an.

„În drumul spre neutralitate climatică, partenerii noştri au nevoie de soluţii inteligente descentralizate, durabile, şi, mai presus de toate, eficiente. Soluţiile de infrastructură energetică E.ON înseamnă oferte personalizate care îndeplinesc aceste cerinţe. Ca partener pentru încălzire, răcire, generare de energie şi eficienţă energetică, obiectivul nostru este de a reduce emisiile de dioxid de carbon şi, în acelaşi timp, de a aduce avantaje competitive pentru partenerii noştri. Suntem convinşi că parteneriatele puternice sunt singura cale pentru atingerea obiectivelor de mediu şi pentru crearea unor oportunităţi excelente de dezvoltare economică pentru România”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

În prezent, E.ON Energie România are în desfăşurare peste 40 de proiecte similare, compania oferind soluţii la cheie, proiectate să corespundă nevoilor şi profilului de consum al clienţilor.

E.ON sprijină firmele să devină prosumatori pe parcursul întregului proces, de la evaluarea locului de consum, întocmirea proiectului tehnic, obţinerea avizelor necesare, instalarea centralei fotovoltaice şi până la realizarea mentenanţei sistemului şi verificarea instalaţiei electrice, după finalizarea procesului.

Centralele solare sunt cea mai competitivă opţiune de producere a energiei din punctul de vedere al costurilor, având o durată de viaţă de circa 25 de ani şi o perioadă de recuperare a investiţiei de 4-5 ani, susţin reprezentanţii companiei.

„Beneficiile pentru partenerii E.ON sunt certe: creşterea eficienţei economice prin reducerea costurilor cu energia electrică, un control mai bun al acestor costuri prin obţinerea unui anumit grad de independenţă energetică şi îndeplinirea propriilor obiective de mediu”, se menţionează în comunicat.

Portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România pe segmentul non-rezidenţial cuprindea, la sfârşitul anului 2023, un număr de 359 de proiecte finalizate, valoarea totală a acestora depăşind 64 de milioane de euro.

Producţia totală de energie fotovoltaică a centralelor puse în funcţiune este de circa 85 de GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt diminuate cu aproximativ 23.000 de tone pe an.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 2,2 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3,37 miliarde de euro.

Cele mai recente știri

To Top