Tehnologie

OpenAI cumpără firma de analiză a bazelor de date Rockset

Foto: iStock

OpenAI, susţinută de Microsoft, a achiziţionat startupul de căutare şi analiză de baze de date Rockset pentru a oferi o infrastructură mai bună pentru produsele sale destinate întreprinderilor, a declarat vineri creatoarea ChatGPT, citat de Reuters.

Companiile nu au dezvăluit dimensiunea tranzacţiei. OpenAI şi-a folosit acţiunile pentru a cumpăra Rockset, într-o tranzacţie sub formă de acţiuni care a evaluat Rockset la câteva sute de milioane de dolari, marcând una dintre cele mai mari achiziţii ale laboratorului de AI aflat în creştere rapidă, potrivit unor surse care cunosc problema.

OpenAI, care a refuzat să comenteze detaliile ofertei, a fost evaluată ultima dată la 86 de miliarde de dolari într-o ofertă de finanţare din partea investitorilor, la începutul acestui an.

Rockset, fondată de foşti ingineri ai Meta, construieşte baze de date de căutare şi analiză în timp real şi a beneficiat de utilizarea inteligenţei artificiale în aplicaţiile de chatbot şi detectarea anomaliilor.

Susţinută de Greylock, Sequoia şi filiala cu capital de risc a Hewlett Packard Enterprise, Rockset a declarat anul trecut că a strâns fonduri totale de 105 milioane USD.

DE CE ESTE IMPORTANT

Rockset a spus că echipa sa se va alătura OpenAI, iar tehnologia va alimenta infrastructura de recuperare a produselor pentru întreprinderi ale producătorului ChatGPT.

Aceasta înseamnă că expertiza Rockset în procesarea datelor în timp real şi căutarea vectorială va spori capacitatea OpenAI de a accesa şi analiza rapid cantităţi mari de informaţii, ceea ce duce probabil la răspunsuri mai rapide şi mai precise de la modelele AI, deoarece încearcă să vândă instrumente întreprinderilor pentru a indexa şi a căuta rapid printre datele lor.

CONTEXT

OpenAI vrea să rămână în frunte prin extinderea ofertelor, bazată pe succesul produsului său destinat consumatorilor, ChatGPT.

OpenAI a prezentat ChatGPT Enterprise, versiunea pentru întreprinderi a chatbotului său şi serviciile sale de inteligenţă artificială cunoscute sub numele de API, directorilor de la întreprinderile mari. De asemenea, integrează noi funcţionalităţi în ChatGPT şi dezvoltă noi modele de inteligenţă artificială pentru a evita concurenţa Google, parte a grupului Alphabet şi Anthropic, printre altele.

Reuters a relatat luna trecută că OpenAI a dezvoltat un produs de motor de căutare pentru a putea concura cu Google şi startup-ul de căutare AI Perplexity.

 

Cele mai recente știri

To Top