Tehnologie

Apple s-a retras de la negocierile pentru participarea sa la o rundă de finanţare a OpenAI

Foto: iStock

Apple a părăsit negocierile pentru a participa la o rundă de finanţare OpenAI, la care creatorul ChatGPT ar urma să atragă aproximativ 6,5 miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Gigantul tehnologic a renunţat recent la discuţiile pentru această rundă, care urmează să se încheie în această săptămână, potrivit unei persoane care cunoaşte situaţia.

Alte firme, cum ar fi Microsoft şi Nvidia, au fost, de asemenea, în discuţii pentru a participa, se arată în articol, care arată că Microsoft va investi probabil aproximativ 1 miliard de dolari după ce a alocat deja 13 miliarde de dolari companiei.

OpenAI a refuzat să comenteze, în timp ce Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Luna trecută, WSJ a scris pentru prima dată că Apple a participat la discuţii, ca parte a noului efort de strângere de fonduri al OpenAI, care ar putea evalua producătorul ChatGPT la peste 100 de miliarde de dolari.

Evaluarea ridicată este rezultatul cursei înarmărilor în AI, declanşată de OpenAI odată cu lansarea ChatGPT la sfârşitul anului 2022, stimulând companiile să investească miliarde de dolari în tehnologie, pentru a rămâne în fruntea concurenţei şi a capta cotă de piaţă.

Cele mai recente știri

To Top