Business

Investiții în gastronomia bucureșteană: PAPILA – locație, meniu și ospitalitate redefinite

PAPILA, una dintre cele mai apreciate destinații gastronomice din inima Bucureștiului, anunță finalizarea unui amplu proces de modernizare, investind 65.000 EUR în retehnologizarea spațiului, în extinderea echipei, a echipamentelor și în schimbarea completă a meniului. Astfel, într-un context în care gusturile se transformă, iar ospitalitatea reală devine un concept din ce în ce mai căutat, PAPILA renunță la convențional pentru a defini viitorul culinar al Capitalei.

Cu o locație proaspăt renovată și o abordare revitalizată a ospitalității și a detaliilor fine, PAPILA a creat un univers culinar în care fiecare farfurie spune o poveste, fiecare ingredient este protagonist, iar fiecare vizită devine o experiență desăvârșită. Sub viziunea lui Andrei Junghietu, executive chef PAPILA, noul meniu creat de la 0 poate fi catalogat drept definiția bistronomiei moderne, unde prânzul și cina devin adevărate escapade culinare.

Investițiile strategice realizate de Maria Burachu și Gabriel Herdean, owneri PAPILA, din  fonduri proprii, reflectă angajamentul brandului pentru creștere și inovare continuă. Fondurile  au fost direcționate preponderent către echipamente de ultimă generație în bucătărie și bar, pentru a îmbunătăți fluxul operațional și a permite echipei să pregătească și să servească preparate rafinate cu o viteză și precizie crescute. De asemenea, spațiul de bar a fost extins pentru a găzdui o selecție variată de băuturi premium, de la vinuri naturale la siropuri, infuzii și cocktailuri artizanale.

„Investițiile pe care le-am realizat în acest an nu reprezintă doar o modernizare a echipamentelor sau a spațiului, ci o platformă care deschide noi oportunități prin care preîntâmpinăm așteptările constante ale oaspeților, dorind să ne aliniem la standardele internaționale de ospitalitate. PAPILA s-a dezvoltat organic, în ciuda momentelor dificile, precum pandemia, iar noile schimbări ne poziționează mai bine ca oricând să valorificăm acest potențial de creștere. Fiecare investiție a fost realizată strategic, cu un singur scop: să asigurăm excelența și să consolidăm PAPILA ca un lider în peisajul gastronomic din București”, povestește Gabriel Herdean, co-fondator PAPILA.

PAPILA, creștere organică și extinderea brandului, cu o nouă locație

Începând cu 2018, PAPILA a înregistrat o creștere constantă, evoluând de la o afacere susținută prin resurse proprii, la un brand stabil financiar care continuă să se extindă organic. În 2023, restaurantul a înregistrat o cifră de afaceri record de 4,2 milioane RON, o creștere de 50% comparativ cu anul 2021 și cu  27% comparativ cu 2022. În contextul noilor investiții, fondatorii PAPILA preconizează că vor încheia anul cu o cifră de afaceri de 5 milioane de RON.

Investițiile continuă și nu se opresc doar la modernizarea locației existente, ci includ și planuri ambițioase de expansiune, respectiv lansarea unei noi locații concept extrem de așteptate: PAPILA RAMEN. Acest restaurant va aduce în București savoarea autentică a ramen-ului, într-un cadru modern și rafinat, oferind clienților o experiență culinară inovatoare, perfect aliniată cu cerința din piață.

„Decizia de a deschide o locație de ramen vine nu doar din dorința noastră de a inova scena gastronomică locală, ci și din nevoia de a răspunde cererii uriașe din partea bucureștenilor. Duminică de duminică, la Ramen Sunday, mesele din PAPILA sunt rezervate în timp record, iar interesul enorm depășește capacitatea actuală a locației. Cu noul PAPILA RAMEN, suntem pregătiți să satisfacem pofta bucureștenilor de a experimenta un ramen autentic, într-un spațiu special creat pentru acest deliciu culinar. ” declară Maria Burachu, co-fondator PAPILA.

Inovație, autenticitate și creativitate – viziune PAPILA servită în fiecare farfurie

Sub viziunea creativă a lui Andrei Junghietu, executive chef PAPILA, noul meniu invită la explorarea gustului autentic. Fiecare detaliu contează, de la selecția riguroasă a ingredientelor până la servirea lor în farfurie, noul meniu propunându-și să ofere nu doar o masă, ci o escapadă în inima gastronomiei, prin tehnici de gătire și arome aparte. Fiecare element din meniu, de la pâinici proaspete la supe stoc sofisticate, sunt pregătite in-house, fiecare oaspete savurând un preparat făcut pe loc, pregătit special pentru el.

„Inovația pe care o punem în fiecare farfurie nu se regăsește doar în tehnicile de gătit, ci mai ales în modul în care înțelegem și respectăm fiecare ingredient, transformându-l într-un spectacol de arome și texturi”, completează Andrei Junghietu, executive chef PAPILA.

Filosofia PAPILA: ospitalitate ca la carte și experiențe culinare dincolo de livrări

La PAPILA, ospitalitatea nu este doar un serviciu, este un angajament profund de a transforma fiecare vizită într-o experiență desăvârșită. Fiecare membru al echipei este ghidat de valorile și principiile stabilite în „The Little Book of PAPILA”, un ghid intern care definește standardele de excelență pentru interacțiunea cu oaspeții. Acest ghid nu doar că trasează regulile de conduită și comportament cu oaspeții, dar insuflă și o filozofie a ospitalității autentice, bazată pe amabilitate, respect și conexiuni umane reale.

O schimbare majoră în strategia PAPILA, care face posibilă toate aceste lucruri, este renunțarea la parteneriatele cu platformele de livrări la domiciliu, o decizie luată pentru a îmbunătăți calitatea experienței oferite în locație. Prin eliminarea livrărilor externe, PAPILA reușește să redea oaspeților atmosfera intimă și fluiditatea serviciului de care au fost privați în perioadele aglomerate cauzate de curierii externi. Această mișcare reflectă angajamentul restaurantului față de ospitalitatea autentică, oferind personalului mai mult timp și spațiu pentru a se concentra pe interacțiuni directe și personalizate cu fiecare client, într-un mod mai profund și mai cald, în timp ce oaspeții pot spune că experimentează cu adevărat universul PAPILA.

……………..

Parcursul financiar Papila, în perioada 2017 – 2024

De-a lungul celor șase ani de existență, PAPILA a înregistrat creșteri constante, reușind să depășească provocări dintre cele mai majore.

2018 – PAPILA își deschide ușile, oficial, ca locație de brunch & lunch și supraviețuiește unui prim an dificil, cu resurse financiare aduse de acasă de cei doi fondatori: Maria Burachu și Gabriel Herdean.

2019 – PAPILA găsește direcția potrivită și își stabilizează veniturile la peste 1 milion de RON.

2020 – Pandemia vine cu provocări dintre cele mai mari pentru brandul abia stabilizat, însă, cu toate acestea, cei doi fondatori încheie anul cu o cifră de afaceri de 1.083.844 RON, o cifră cu 2.6% mai mică față de anul precedent.

2021 – Tot pandemie, continuă nesiguranță, însă fondatorii numesc acestă perioadă drept anul rezilienței, când depășesc toate obstacolele contextelor sanitare și sociale, dublându-și cifra de afaceri la 2.221.145 RON. Această performanță este datorată și implementării conceptului Ramen Sunday, una dintre cele mai populare mișcări gastronomice din Capitală.

2022 – Un an al transformării continue, PAPILA introduce conceptul Good Evenings (meniu de cină) condus de chef Andrei Junghietu, extinzându-și astfel oferta culinară și atrăgând o bază de oaspeți mai mare, care a crescut veniturile locației la 3.309.598 RON

2023 – Cel mai bun an din istoria PAPILA, care se încheie cu o cifră de afaceri de 4.222.823 RON 

2024 – În contextul investițiilor în modernizarea spațiului, mărirea echipei și a diversificarea meniurilor de bar și bucătărie, fondatorii Papila preconizează că va încheia anul cu o cifră de afaceri de 5 milioane de RON.

Cele mai recente știri

To Top