Tehnologie

A fost lansată prima versiune publică de Android 15

Foto: iStock

Google a lansat Android 15 Public Beta, care devine şi prima versiune publică pe care utilizatorii smartphone-urilor Pixel o pot testa.

Prima versiune beta publică de Android 15 nu aduce noutăţi vizibile notabile, majoritatea lucrului fiind făcut de inginerii companiei „sub capotă”.

La nivel de interfaţă grafică, aplicaţiile de Android se vor scala de la o margine la cealalta a ecranului şi vor fi vizibile inclusiv în spatele barelor transparente de sistem.

Aceeaşi versiune adaugă suport la nivelul sistemului de operare pentru arhivarea şi dezarhivarea aplicaţiilor, o funcţionalitate ce va putea fi folosită de magazinele terţe de aplicaţii.

Într-o postare pe blogul oficial, inginerii companiei spun că această versiune mai aduce optimizări modului în care software-ul şi hardware-ul lucrează împreună.

Ca de obicei, doar posesorii smartphone-urilor Pixel, dezvoltate de Google, pot instala şi testa, dacă ţin neapărat, această primă versiune beta publică de Android 15.

Mai multe informaţii despre viitoarea versiune de Android sunt aşteptate din partea Google luna viitoare, când compania va organiza conferinţa Google I/O.

Cele mai recente știri

To Top