Tehnologie

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, aşteptările fiind că va lansa versiuni noi ale iPad Pro şi iPad Air

Foto: iStock

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunţat marţi compania, pe fondul informaţiilor că va lansa versiunile reînnoite, de mult aşteptate, ale iPad Pro şi iPad Air, luna viitoare, transmite Reuters.

Compania din Cupertino, California, nu a dezvăluit mai multe detalii despre evenimentul care va începe la ora 2 p.m. GMT.

Bloomberg News a relatat în martie că furnizorii din străinătate ai Apple au intensificat producţia noilor iPaduri şi o lansare a fost planificată pentru începutul lunii mai.

Noile modele ar reprezenta prima revizuire de către Apple a acestei game din 2018.

Potenţiala lansare vine într-un moment în care vânzările de iPaduri au scăzut. Vânzările au scăzut cu 25%, până la 7,02 miliarde de dolari în primul trimestru, în timp ce cele ale iPhone, cel mai popular produs al său, au scăzut şi ele.

Piaţa tabletelor este constrânsă pe măsură ce incertitudinea economică se profilează şi consumatorii reduc cheltuielile neesenţiale, dar Apple se aşteaptă să combată scăderea cererii cu produse noi.

Vânzările de iPaduri ale Apple au contribuit cu doar 5,9% la vânzările nete totale ale companiei, de 119,58 miliarde de dolari, în primul trimestru încheiat pe 30 decembrie.

De asemenea, Apple urmează să organizeze Conferinţa Mondială a Dezvoltatorilor în perioada 10 – 14 iunie.

Cele mai recente știri

To Top