Transporturi

Fitch Ratings a retrogradat perspectiva ratingului Boeing de la ”stabilă” ”negativă”

Foto: iStock

Fitch Ratings a retrogradat perspectiva ratingului Boeing de la ”stabilă” ”negativă”, pe fondul crizei de siguranţă care afectează producţia şi fluxul de numerar al producătorului de avioane din SUA, transmite Reuters.

Agenţia de rating, care a confirmat ratingul pe termen lung ”BBB-”, a declarat că ar putea stabiliza perspectiva dacă Boeing lichidează peste 100 dintre 737 MAX construite înainte de 2023 şi jumătate din stocurile sale de avioane 787 până la începutul anului 2025, împreună cu creşterea producţiei sale de avioane MAX spre 38 pe lună.

Retrogradarea perspectivei de către Fitch urmează unor măsuri similare ale agenţiilor S&P şi Moody’s, la începutul săptămânii, privind fluxul de numerar insuficient.

Grupul Boeing a fost supus unui control aprofundat din partea autorităţilor de reglementare şi a redus producţia avioanelor sale 787 cu fuselaj larg, împreună cu producţia avioanelor 737 MAX, după ce panoul unei uşi de cabină s-a desprins în timpul zborului unui avion nou 737 MAX 9, operat de Alaska Airlines, forţând o aterizare de urgenţă.

Cele mai recente știri

To Top