Business

Johnson & Johnson şi Merck au anunţat luni planuri de a cumpăra dezvoltatori de terapie împotriva cancerului

Foto: iStock

Johnson & Johnson şi Merck au anunţat luni planuri de a cumpăra dezvoltatori de terapiI împotriva cancerului, în prima zi a unei conferinţe majore în domeniul sănătăţii din SUA, declanşând ceea ce participanţii din industrie speră să fie un an puternic pentru tranzacţii, după un sfârşit solid al anului 2023, transmite Reuters.

Acordurile anunţate luni au avut o valoare totală de peste 6 miliarde de dolari, inclusiv o ofertă a producătorului de dispozitive medicale Boston Scientific pentru Axonics.

Aceste acorduri urmează unor acorduri în valoare de aproximativ 25 de miliarde de dolari care au implicat companii de biotehnologie listate în SUA, luna trecută, potrivit furnizorului de date LSEG Deals Intelligence.

Între timp, peste 8.000 de oameni participă la conferinţa de asistenţă medicală organizată de JPMorgan la San Franscisco, un alt semn al revenirii la afaceri după pandemia de COVID-19. Eforturile companiilor farmaceutice globale de a înlocui veniturile generate de medicamentele mai vechi cu altele noi promiţătoare au fost în mare parte blocate în 2023, dar expirarea brevetelor şi reducerea costurilor de finanţare pregătesc bine anul 2024, spun surse din industrie.

Luni, J&J a declarat că va cumpăra Ambrx Biopharma, pentru 2 miliarde de dolari, pentru a obţine terapii promiţătoare împotriva cancerului, cunoscute sub numele de conjugaţi de medicamente cu anticorpi (ADC).

Afacerea ”pune în mişcare ceea ce pare a fi un început puternic pentru M&A în 2024”, a spus analistul Citi Joanne Wuensch.

Interesul pentru aceste medicamente a crescut şi mai multe companii au fost achiziţionate în ultimele luni, inclusiv ImmunoGen de către AbbVie şi Seagen de către Pfizer.

Separat, Merck a declarat că va cumpăra dezvoltatorul de medicamente pentru cancer Harpoon Therapeutics, pentru aproximativ 680 de milioane de dolari, obţinând acces la imunoterapii în stadiu incipient testate pentru cancerul pulmonar şi mielomul multiplu.

Acordul de 3,7 miliarde de dolari al Boston Scientific pentru Axonics o ajută să intre pe piaţă pentru un tip de procedură minim invazivă utilizată în tratamentul vezicii urinare hiperactive şi a incontinenţei fecale.

Centerview Partners a oferit consultanţă atât Harpoon, cât şi Ambrx, cu privire la tranzacţii. Între consultanţii financiari ai Ambrx s-a aflat şi Cantor Fitzgerald. Evercore Group a acordat consultanţă financiară Merck, în timp ce J.P. Morgan Securities LLC a consiliat Axonics.

Cele mai recente știri

To Top