Timp liber

Milenialii români preferă city-break-urile în Europa

turism

Cum călătoresc milenialii și unde merg aceștia? Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech, a analizat cum au rezervat călătoriile prin platformă anul acesta românii născuți între 1981 și 1996, și împărtășesc ce au descoperit.

Milenialii vor să călătorească mult: 46% din toate rezervările de pe Kiwi.com la nivel global au fost realizate de mileniali, iar în cazul României, procentul lor este de 43%. 66% dintre milenialii români și-au rezervat zborurile prin aplicație, bazându-se mai mult pe dispozitivele mobile comparativ cu media globală, de 47%.

Preferă city-break-urile în Europa: 70.9% dintre milenialii din România au ales vacanțe de până la 3 zile, 12.4% au fost plecați pentru 4-5 zile, 13% vreme de 5-7 zile, iar numai 8.3% au ales vacanțe mai lungi de o săptămână. Momentan, pentru anul acesta, destinațiile lor preferate sunt Londra, Milano, Paris, Bruxelles, Roma, Veneția, Barcelona, Dublin, Madrid și Viena.

Au plătit, în medie, 130 de euro pe biletele de avion cumpărate prin Kiwi.com, probabil datorită faptului că au rezervat din timp: în medie, aceștia și-au achiziționat biletele cu 31 de zile înainte de data plecării. 30% dintre românii născuți între 1981 și 1996 și-au rezervat biletele cu 3 săptămâni și până la 2 luni în avans, 17% dintre ei cu 1-2 săptămâni înainte de data plecării, iar 15.5% au ales bilete last-minute (achiziționate cu până la 3 zile înainte de data plecării).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top