Tehnologie

Nividia se asociază cu conglomeratul YTL din Malaezia pentru a dezvolta infrastructura de AI în această ţară

inteligenta artificiala ai
Foto: iStock

Producătorul american de semiconductori Nividia se asociază cu divizia de utilităţi a conglomeratului YTL din Malaezia pentru a dezvolta infrastructura de inteligenţă artificială în această ţară, în cadrul unui acord de investiţii în valoare de 4,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Prima fază ar trebui să fie operaţională până la jumătatea anului 2024, a declarat vineri YTL Power International, într-un comunicat.

Reuters a rrelatat, vineri, în exclusivitate, citând surse, că Nvidia şi YTL erau în discuţii avansate pentru un parteneriat pentru infrastructura AI, inclusiv supercomputere şi cloud computing, proiectul urmând să fie găzduit într-un centru de date din statul Johor, din sudul ţării.

Conform acordului, companiile vor colabora la construirea celor mai rapide supercomputere din Malaezia folosind cipuri Nvidia AI, iar YTL Power International va folosi, de asemenea, platforma de cloud computing AI a Nvidia pentru a construi un model de limbaj mare în malay, a spus YTL Power.

Anunţul a confirmat că proiectul va fi găzduit în parcul centrului de date YTL din Kulai, Johor.

Parteneriatul este destinat să consolideze ecosistemul AI cu creştere rapidă din Asia de Sud-Est, precum şi ambiţiile Malaeziei ca putere de producţie de semiconductori.

Ţara a înregistrat o creştere a investiţiilor de mai multe miliarde de dolari din partea producătorilor mondiali de semiconductori în ultimii ani, inclusiv de la Intel şi Infineon.

”Malaezia este un hub important pentru infrastructura de calcul din Asia de Sud-Est, care necesită acces la terenuri, facilităţi şi energie electrică, iar YTL ar putea juca un rol important în acest sens”, a declarat directorul general al Nvidia, Jensen Huang.

Prim-ministrul Anwar Ibrahim a postat pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, că colaborarea dintre Nvidia şi YTL va implica o investiţie în valoare de 20 de miliarde de ringgit (4,29 miliarde de dolari).

”Decizia de a investi în Malaezia este un semnal clar că investitorii străini, în special giganţii tehnologici, continuă să facă din ţară o destinaţie principală de alegere în această regiune”, a spus Anwar, în urma unei întâlniri cu Huang şi directorul general YTL Power, Yeoh Seok Hong. în Putrajaya, capitala administrativă a Malaeziei.

Cele mai recente știri

To Top