Energie

Photon Energy a împrumutat 15 milioane de euro de la BERD pentru construcţia unor parcuri fotovoltaice în România

Grupul olandez Photon Energy N.V. a anunţat marţi semnarea unui acord de împrumut securizat, în valoare de până la 15 milioane de euro, cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), investiţia urmând să finanţeze construcţia şi finalizarea a şase parcuri fotovoltaice în România, cu o capacitate de 29 MWp, informează un comunicat al grupului.

„Semnarea acestui acord de finanţare confirmă că modelul nostru de afaceri integrat, bazat pe capacitatea de a dezvolta, proiecta, construi, finanţa şi opera sisteme fotovoltaice, precum şi de a monetiza energia generată, a fost implementat cu succes pe piaţa românească. Decizia noastră de a ne angaja în construcţia de centrale electrice fotovoltaice suplimentare, cu o capacitate totală de 29 MWp, şi de a vinde energia electrică pe piaţă reprezintă o încredere foarte mare în sectorul energetic românesc, la fel cum o reprezintă şi finanţarea proiectelor noastre oferită de BERD” a declarat directorul Photon Energy Group, Georg Hotar.

Împrumutul acordat de EBRD este posibil datorită unei garanţii din partea Uniunii Europene în cadrul programului său InvestEU.

Photon Energy dezvoltă în prezent proiecte solare fotovoltaice la scară largă, cu o capacitate totală combinată de peste 1,2 GWp în Australia şi principalele pieţe din Europa Centrală şi de Est, inclusiv peste 210 MWp în România.

Grupul Photon Energy este un grup de companii care furnizează energie solară, soluţii de apă curată şi remediere a mediului în întreaga lume. Serviciile sale de energie solară sunt furnizate de Photon Energy; de la înfiinţarea sa în 2008, Photon Energy a construit şi a pus în funcţiune centrale solare cu o capacitate combinată de peste 160 MWp şi are centrale electrice cu o capacitate combinată de 131.1 MWp în portofoliul său propriu. În prezent, aceasta dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de 1,2 GWp în Australia, Ungaria, Polonia şi România şi oferă servicii de operare şi întreţinere pentru 700 MWp la nivel mondial.

Prin filiala sa Lerta, Grupul Photon Energy deţine licenţe de tranzacţionare a energiei electrice în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România şi Serbia. Photon Energy Group are sediul central în Amsterdam, cu birouri în Australia şi în Europa.

Cele mai recente știri

To Top