Opinii

Presa scrisă e ca vinul bun

Presa scrisă nu a murit! Da, tehnologia a transformat fundamental mass-media, iar cea mai vizibilă dovadă este avansul uluitor al digitalului. Da, în această zonă este acum marele public, aici au migrat marile bugetele de publicitate. Dar, mai există oameni care nu pot concepe să-și înceapă ziua fără să răsfoiască un ziar sau o revistă. Sunt mai puțini și mult mai selectivi, însă contează – datorită lor, presa scrisă nu va dispărea prea curând.

Astăzi, principala provocare a gazetarului nu mai este să fie primul care dă știrea – această bătălie a fost deja pierdută -, ci să prezinte ceea ce alții nu pot și nu știu să o facă: cauze, contexte, efecte. E bine să știi, dar e mult mai important să înțelegi! Bineînțeles, miza crește exponențial când vine vorba despre economie. 

Noi, redacția Income Magazine, ne asumăm această provocare! Vă vom aduce informații exclusive, analize aprofundate și, poate cel mai important, multă inspirație. Nu avem noi toate răspunsurile, dar știm cum le putem găsi. Nu suntem neapărat adepții unei anume doctrine economice, dar susținem niște lucruri pe care le considerăm de bun-simț. În primul rând, suntem convinși că cea mai bună investiție pentru țară este cea în educație. Credem în concepte precum performanță, meritocrație și concurență. Astfel, deși convingerile nu sunt unanime – iar acesta este un lucru excelent -, ne dorim o implicare cât mai mică a statului în economie, dar în același timp vedem esențial rolul lui de paznic al pieţelor. Fără nicio ezitare, susținem că este nevoie de o restructurare a aparatului bugetar. De asemenea, ne dorim un sistem echitabil de pensii și ajutoare sociale. Cu mici excepții, cum ar fi situația celor care și-au pus viața într-un pericol real pentru țară, considerăm că toate pensiile speciale trebuie reașezate având la bază principiul contributivității. Nu în ultimul rând, suntem convinși că este datoria noastră să promovăm antreprenorii și multinaționalele care aduc prosperitate României. Cu alte cuvinte, să oferim cititorilor inspirație și modele de bune practici. 

Sunt mulți cărora nu le va plăcea ceea ce scriem. De fapt, asta sperăm! Abia în momentul în care deranjezi ajungi să contezi și să-ți faci meseria cu adevărat.

Autori: Ioana Erdei, Ovidiu Anton

 

Cele mai recente știri

To Top